23. okt
FOTO: PÅL JACOBSEN.
 
Ubehagelig opplevelse
Fotballvold: Først kom det brutale slaget. Så kom kvalmen sigende.

Publisert: 28.jun.2017 13:27
Oppdatert: 28.jun.2017 16:16

Sol, 20 grader og lokaloppgjør fristet tydeligvis som en trivelig aktivitet denne tirsdagskvelden. Ottestad mot Storhamar på ekte gras. Det er slike kvelder hvor breddefotballen kan vise seg fra sin beste side med innsats, tæl og klubbfølelse.

Kvaliteten kan ganske sikkert diskuteres, men vi har uansett et rikt breddefotballmiljø på Hedmarken. Miljøet er likevel ikke større enn at alle kjenner alle.

Grensen går ved vold

Det siste glemmes selvsagt når fløyta blåser kampene i gang. Da tar konkurranseinstinktet og adrenalinet over.

Ting kan også komme ut av kontroll.

Det har vi sett mange ganger på fotballbanen og i andre kamprelaterte idretter.

Men det går ei grense hvor det uansett må være nulltoleranse for hva vi kan akseptere.

Vi er langt over den grensen når vi kommer til vold.

Folk så på hverandre

Dette var et lokaloppgjør med brukbart tenningsnivå. Vi hørte kjeftsmellene på banen, men ikke verre enn det ofte kan være i 4. divisjon.

Derfor kom det som lyn fra klar himmel da Sebastian Solberg gikk rett i bakken av det knallharde knyttneveslaget. Rett på kjeften traff det. Og Solberg ble liggende en god stund.

Fra tribunen hadde vi orkesterplass. Vi så det egentlig altfor godt. Vi følte kraften i slaget da Solberg gikk i bakken.

Dette var virkelig stygt.

Det var ubehagelig.

Folk så på hverandre. De trodde knapt det de så, for dette er heldigvis ikke dagligdags i norsk breddefotball.

Det var rett og slett en skremmende og ubehagelig opplevelse. Både for voksne og barn. Og det gjorde inntrykk da den nedslåtte spilleren etter hvert kom bort til tribunen og kastet fra seg bagen til foreldrene sine og fortelte at han måtte på legevakten med sprukket leppe og knekt tann med blodet flytende rundt kjeften.

Det var både ubehaglig og kvalmt.

Politisak

Situasjonen var så alvorlig at det er naturlig at politiet ser på saken. Og det er naturlig at fotballen tar tak i dette og utestenger spilleren som slo på bakgrunn av det som står i dommerrapporten.

Det røde kortet var selvsagt soleklart.

At Ottestad vant 2–0 spilte mindre rolle. Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at vi som var der fikk hele fotballopplevelsen ødelagt.

Det må selvsagt jobbes for å hindre at slike ting skjer igjen.

Dette er tross alt en sak med bare tapere. Det er selvsagt mest synd på spilleren som ble slått, men spilleren som slo opplever også en blåmandag med konsekvensene som følger.

Da er det viktig at klubbene som er innblandet er tydelige og tar ansvar. Ottestad må følge opp sin skadde spiller, mens Storhamar er og må være krystallklare på at dette er langt unna hva de står for.

For spilleren som slo er nok sesongen over. Det eneste fornuftige han kan gjøre nå, er å komme med en uforbeholden unnskyldning - selv om det ikke gjør opp for det som skjedde.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke