23. okt
Idyllisk: Atlungstad-spiller Daniel Rønning nyter både spillet og ikke minst hvor fint alt er før hele norgesmesterskapet skal starte.
 
Unik dugnadsånd
Atlungstad Golfklubb får bare rosende ord fra deltakere og publikum, før det hele starter. Alt ligger til rette for en NM-helg med store prestasjoner.

Publisert: 03.aug.2017 22:35
Oppdatert: 03.aug.2017 22:37

Det er ikke mange golfklubbene i landet som har en mer idyllisk golfbane enn det Atlungstad har.

Vi snakket med både utøvere og publikum som var der for aller første gang. Alle var like begeistret.

En mor som følger sin egen datter i NM og som spiller for Oslo GK sa det slik:

– Jeg fikk høre at her måtte de si nei til veldig mange som ville gjøre en jobb på dugnad. Det er nesten utrolig. Vi jobber og sliter for å få med oss nok folk når vi arrangerer. I tillegg er det bare helt utrolig vakkert her, sier damen, nesten litt rørt.

Stor dugnadsånd

Hele 80 frivillige har jobbet i lang tid før NM startet. Pressekontakt i årets mesterskap, Runar Skjemstad sa det slik før det hele startet:

– Vi startet jobben i november, da vi fikk tildelt NM. Det har blitt mange timer, men så er vi også godt fornøyd, sier Skjemstad.

Atlungstad Golfklubb søkte etter rundt 100 frivillige til denne helgen. Etter to dager måtte de si nei til mange, for de hadde mer enn nok av ivrige folk med stor dugnadsånd.

Leder i Atlungstad Golf, Pål-Jan Stokke, er imponert over alle de frivillige som bruker hele helgen på å hjelpe klubben.

– Hva skulle vi gjort uten dem? Vi har så mange ivrige og ikke minst flinke folk i klubben, så dette skal gå på skinner, sier lederen.

Er beæret

Pål-Jan Stokke er stolt over det klubben har gjort den siste tiden. Han tror dette kan bli en fantastisk helg med mye god golf.

– Vi er beæret over av vi fikk tildelt NM. Det viser at vi gjør mye riktig i klubben. Vi har stålkontroll så langt. Det eneste vi ikke har herredømme over er været. Men jeg evig optimist, så jeg tror sola skinner helt til søndag kveld, sier en sprudlende golf-leder.

Av våre fire lokal utøvere, er det Julie Boysen Hillestad som har størst sjanser.

– Med optimale dager, kan det bli medalje, men da må alt klaffe, sier hun. Dame nummer to fra Atlungstad er Ida Kristin Lindberg.

På herresiden har vi med to spillere. Daniel Rønning og Gustav Kringsjå.

– Jeg føler jeg er i form. Kanskje jeg har en fordel at jeg kjenner banen godt. Uansett så skal jeg gi alt, sier Daniel Rønning før NM-helga settes i gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke