18. aug
DYKTIG: Hugo Lloris gjorde flere viktige redninger for Tottenham i 0-0-kampen mot Manchester United. Her redder han avslutningen til Robin van Persie. FOTO: NTB scanpix
 
United sløste på White Hart Lane
Manchester United hadde enorme målsjanser før pause, men fikk bare med seg 0-0 i bortemøtet med Tottenham søndag.

Publisert: 28.des.2014 15:27
Oppdatert: 28.des.2014 15:32

Dermed har det endt uavgjort mellom lagene på White Hart Lane tre sesonger på rad. I fjor ble det 2-2, mens det året før ble 1-1. Søndag uteble scoringene helt, men kampen var langt unna å være kjedelig.

Resultatet betyr at United fortsatt er ubeseiret på sine ni siste seriekamper, men poengtapet gjør trolig at avstanden opp til serieleder Chelsea og toer Manchester City blir større. Rødtrøyene ligger på tredjeplass med 36 poeng.

At det sto 0-0 til pause, var smått utrolig. Riktig nok bød lagene på en rolig åpning, men det tok ikke lang tid før det ble fartsfylt. I løpet av førsteomgangens siste 20 minutter rullet United opp den ene store sjansen etter den andre.

God Lloris

Tottenham var spesielt heldig som unngikk baklengs da Juan Matas frispark fikk en stuss og smalt i stolpen. Både Robin van Persie og Radamel Falcao jaget returballen, men i siste liten ryddet vertenes Vlad Chiriches unna på strek. Der kunne det fort stått 1-0 til bortelaget.

Like før pause var Manchester United farlig nær igjen. Alene med Hugo Lloris tok van Persie ned ballen på fem meter, men Spurs' franske målvakt sto i veien og avverget med en beinparade.

Få minutter senere måtte Lloris stå fram igjen. Denne gangen måtte han ut i full strekk da han så vidt fikk noen fingertupper på Ashley Youngs skruball.

Roligere

I annen omgang klarte ikke United å bombadere Spurs på samme måte. Lagene nøytraliserte hverandre mer, og sjansene kom på langt nær like hyppig.

Tottenham satte inn en liten sluttspurt, men kom ikke nærmere scoring enn Ryan Masons forsøk etter 82 minutter. Den engelske midtbanespilleren ble spilt vakkert gjennom av Christian Eriksen, men fra kort hold blåste han ballen over United-målet.

Tottenham har variert voldsomt i prestasjonene, men er nå ubeseiret på sine fem siste kamper. London-klubben har fått heng på de andre lagene som kjemper om mesterligaspill neste sesong.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke