buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Kommer kanskje: NM-arrangøren håper å se Petter Northug på Gåsbu i slutten av januar.Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix
 
Usikkert hvilke distanser han går
Petter Northug går NM på ski på Gåsbu fra 24. januar, dersom han er frisk.

Publisert: 03.jan.2013 07:26
Oppdatert: -

Hamar
Det er det eneste langrennssjef Åge Skinstad vet med sikkerhet. Hvilke distanser Northug går på Gåsbu, er derimot Skinstad mer i tvil om:
- Han kan gå både torsdagens 15 kilometer og duatlon på lørdag, men det kan også hende han går både sprint fredag og stafett søndag for klubben sin, Strindheim.
- Poenget er å få en siste test på de distansene han er sterk kandidat til å få gå i VM i Val di Fiemme. Slik sett er NM en viktig detalj i oppkjøring mot VM, sier Skinstad og legger til at NM i stor grad er et arrangement der løperne og klubbene bestemmer opplegget selv.

Eget klubbopplegg

- Vi har ikke noe eget opplegg for landslagsløperne i mesterskapet. Det jeg vet, er at enkelte løpere fra landslaget, som er eneste senior i sin klubb, har bedt om å få bo sammen med landslagsledelsen på et av Hamar hoteller, slik at de slipper å bli gående alene mellom slagene, sier Skinstad.
- Det eneste fellesopplegget vi har, er at smørebussen til Norges Skiforbund vil bli å finne på NM-arenaen, bemannet med landslaget egne smørere, av den enkle grunnen at VM-løpernes ski vil bli tatt hånd om i bussen. Etter NM, skal hele skiparken sendes til VM i Italia.

Viktigst for PR

Primus motor for NM på ski i regi av Vang Skiløperforening, Gudbrand Skraastad, håper Petter Northug går minst to distanser i mesterskapet, men som han sier:
- Det er det ingen som vet ennå. Og ikke har vi noen påvirkningskraft, heller.
- Vi er forberedt på at han ikke kommer, og skjønner at VM er viktigere enn et norske mesterskap. Likevel vil vi sette stor pris på å ha ham på skistadion og gjerne med startnummer på brystet.
- Vi arrangerer mesterskapet uansett, men det er ikke til å stikke under stol at han trekker mange ekstra publikummere til NM-arenaen, noe som igjen lager positive ringvirkninger blant samarbeidspartnerne våre, innrømmer Skraastad.

Likt opplegg for alle

Når det gjelder innkvartering og opphold for de tilreisende, har ikke NM-arrangøren noen rolle.
- Alt dette blir ordnet av klubbene selv og hvordan de ordner seg, er helt og holdent opp til dem. Vi lager ikke spesialopplegg for noen og behandler alle likt, sier Skraastad, som frykter at påkjenningen fra Tour de Ski kan få noen av løperne til å velge bort NM på ski, selv om det ikke går før den siste uka av januar.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat