21. jul
Trenerrivaler: Jess Thorup (t.v.) er avbildet sammen med Ståle Solbakken på sin første HamKam-trening i 2005. 10 år senere er de trenerrivaler i Danmark.Foto: Roger Synstad
 
Utfordrer Solbakken
For 10 år siden hentet Ståle Solbakken, Jess Thorup til HamKam. Nå er de trenere for hvert sitt gulljagende topplag i Danmark.

Publisert: 24.jul.2015 11:40
Oppdatert: 24.jul.2015 12:02

Sommeren 2005 hentet daværende HamKam-trener, Ståle Solbakken, Jess Thorup på en tre måneders lang låneavtale.

10 år senere skal de opp mot hverandre som trenere. Solbakken for regjerende cupmester FC København, Thorup for regjerende seriemester FC Midtjylland.

Thorup fikk 12 kamper i HamKam, og huskes best for debutscoringen sin borte mot Vålerenga, selv om Kamma tapte 2–1.

– Stille og rolig mann

– Jess var en stille og rolig mann, så det var ikke åpenbart at han kom til å bli trener, sier Solbakken til HA-sporten.

Som trener har 45 årgamle Thorup jobbet seg opp i Esbjerg hvor han var hovedtrener i to sesonger fra 2011 til 2013. Siden har han trent Danmarks U20- og U21-landslag.

– Han har jobbet seg opp i det stille, gjennom Esbjerg og U-landslagene. Nå fikk han jobben i Midtjylland uten at noen vet hvorfor Glen Riddersholm, som trente Midtjylland til seriegull i fjor, trakk seg, sier Solbakken

Han skal nå få bryne seg på sin tidligere elev.

– Om det styrker Midtjylland at Jess tar over er jeg usikker på. Nå får han virkelig kjenne på hvordan det er å jobbe under press, sier FCK-manageren før han tillegger:

– Der har nok jeg opplevd litt mer. Både på godt og vondt, ler Solbakken.

Serieåpner til helga

Thorup og hans Midtjylland startet sesongen med 2-0-seier hjemme mot Viborg forrige helg. FC Københavns serieåpning mot Randers ble utsatt grunnet 2. kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

FCK leder 2–0 mot walisiske Newtown etter oppgjøret i Parken. Returoppgjøret spilles i kveld. Derfor spiller ikke FCK sin første seriekamp før søndag, borte mot Esbjerg.

– Vi får en tøff åpning på sesongen med fire bortekamper på rad hvis vi går videre i Europaligaen. Vi må bare prøve å komme oss gjennom med så mange poeng som mulig, for vi har tapt terreng til topplagene i starten de siste sesongene.

For etter to år uten seriegull, er det bare en ting som gjelder i København.

– Det skal mye til om det ikke blir Midtjylland, Brøndby og vi som blir topp tre. Uansett forutsetninger er alltid FCK favoritter, selv om vi ikke vant fjor, sånn er det, sier Solbakken, som bare mangler én ting før han føler snuoperasjonen han startet da han kom tilbake til FCK i 2013 er komplett:

– Vi mangler seriegullet, sier Ståle Solbakken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke