23. jul
- FORTJENT: Etter Podolskis sene utlikning mot Stuttgart følte ikke Solbakken at hans Köln hadde begått et ran. - Vi fortjente ett poeng, sier den tidligere Kamma-sjefen.
 
Utliknet like før slutt
Stuttgart - Köln 2-2 (2-1) Ståle Solbakken og Köln gikk mot tre tap på rad. Så dukket Podolski opp to minutter før slutt og sikret ett poeng. - Fortjent, mener Solbakken.

Publisert: 03.des.2011 20:48
Oppdatert: -

Etter to tap på rad, mot Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach, reiste Ståle Solbakkens Köln i dag til Stuttgart og Mercedes-Benz Arena for å reise kjerringa. Det så lenge ut til å ende med Solbakken-mannskapets tredje strake tap i Bundesliga:

- Begge lag hadde sine gode perioder. Vi scoret først, før Stuttgart scoret to, og styrte resten av første omgang. Jeg synes vi fortjente det ene poenget vi til slutt fikk, sa Ståle Solbakken på telefon fra Tyskland lørdag kveld.

 

Köln best i gang

 

Det var altså Köln som åpnet friskest. Etter et kvarters spill gikk Slawomir Peszko ned i Stuttgart-boksen, og dommer ga Podolski muligheten til å sende Köln i føringen fra straffemerket. Solbakkens storscorer lot seg ikke be to ganger, og den tidligere HamKam- og FCK-sjefen på Köln-benken fikk en ledelse å juble for.

 

Utover i første omgang tok vertene mer og mer over, og et kvarter etter straffescoringen kom utlikningen. Christian Gentner steg umarkert til værs, og headet inn 1-1, før samme mann banket inn 2-1-scoringen for Stuttgart, som dominerte resten av første omgang.

 

Podolski reddet poeng

 

Etter pause så det lenge tungt ut for Köln, og kampuret tikket i Stuttgarts favør. Så, to minutter før full tid, dukket Lukas Podolski opp igjen, etter flotte kombinasjoner med Sebastian Freis. Alene med keeper var Podolski like kald som han pleier å være, og sikret Ståle Solbakken ett poeng i den tøffe bortekampen som endte 2-2.

 

- Det sier seg selv hvor viktig Podolski er for oss, han har scoret halvparten av målene våre, om ikke mer, sier sjef Solbakken om sitt særdeles effektive polskfødte angrepsvåpen, som valgte å spille internasjonal fotball for Tyskland i 2004.

 

Det ene poenget Podolski reddet førte Köln opp på en 11.-plass i Bundesliga. Til helga kommer Freiburg, laget som har sanket nest færrest poeng i Bundesliga så langt, på besøk.

- Vi håper på tre poeng der, avslutter Solbakken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke