buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Vålerenga i gjevt selskap

Publisert: 30.mar.2010 04:12
Oppdatert: -
Det er oppkjøringsturneringen Nordic Trophy som utvides og døpes om til European Trophy. 18 lag fra sju land skal delta, fordelt på to avdelinger, og Vålerenga er norsk representant. Turneringen kan bli forløperen til en europeisk liga på linje med nordamerikanske NHL og russiskdominerte KHL.
Vålerenga er i Capital Division sammen med tyske Adler Mannheim og Eisbären Berlin, svenske Djurgården, Färjestad og Linköping, finske Helsingfors IFK og Jokerit, samt tsjekkiske Sparta Praha.
I Central Division spiller sveitsiske Bern og Zürich Lions, svenske Frölunda, HV71 og Malmö, østerrikske Salzburg, samt finske Oulu Kärpät, Tappara og TPS.
For Vålerenga kommer dette til å bli som en flying start for eliteserien i Norge, for allerede før det første puckslaget tas i norsk serie, har Vålerenga spilt åtte kamper mot flere av de beste lagene i europeisk hockey. Ikke rart ledelsen i VIF med klubbdirektør Jan Tore Kjær i spissen, er kjempefornøyd med å bli invitert til en så stor og prestisjetung turnering. Det er forresten de deltakende klubbene selv som finansierer turneringen.
Det er også klart at Vålerenga kommer til å åpne hjemme på Jordal Amfi mot Sparta Praha 11. august.
Det skal spilles onsdag, fredag og lørdag med grunnspill i tiden 11. til 28. august. De fire beste i hver avdeling går til sluttspill i Østerrike 3. til 5. september. Salzburg er som sluttspillvert automatisk kvalifisert. Vålerenga kommer bare til å spille tre av de åtte kampene i innledningsrunden på bortebane. Etter innledningen mot Sparta Praha kommer VIF til å møte Adler Mannheim (13. august) og Eisbären Berlin (14. august) på Jordal.
Deretter blir det bortekamper mot Jokerit (20. august) og IFK Helsingfors (21. august), før det blir ny hjemmekamp mot Färjestad (25. august). 27. august møter Vålerenga Djurgården borte, før innledningskampene avslutte med fest mot Lin-köping på Jordal Amfi 28. august.
- Dette er en naturlig utvikling av Nordic Trophy til en oppkjøringsturnering som vil interessere fans, medier og spillere, sa turneringssjef Bo Lennartsson da turneringen mandag ble presentert med pressekonferanser i flere land.
Utviklingsselskapet HUB vil følge turneringen nøye med tanke på muligheten for senere å etablere en europeisk liga.
- Vi ser den som en test når det gjelder forutsetningen for å spille ishockey med Europa som base i et lengre perspektiv, sier HUB-leder Per Anders Ortendahl. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat