buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GALLA-AKTUELL: Magne Dæhli fra Løten, her avbildet under en konkurranse i sommer, er nominert under Idrettsgallaen til prisen «årets lag» sammen med stafettlaget fra VM der de vant gull.
 
Valgte verdier over pengene
Magne Dæhli (30) kunne velge mellom langrenn og orientering og gikk for sistnevnte. Tross penger og oppmerksomhet har han aldri angret på valget.

Publisert: 06.jan.2018 11:09
Oppdatert: 06.jan.2018 11:36

– Kall meg gjerne gammeldags, innleder orienteringsløperen Magne Dæhli, på spørsmål om han angrer på at han valgte bort langrenn til fordel for den mindre glamorøse orienteringssporten.

Mer juks og fanteri

Her utdyper han:

– Om jeg presterte like godt i langrennssporet som i orientering ville jeg tjent gode penger og fått masse oppmerksomhet. Men med større pengepremier blir det samtidig mer juks og fanterier, sier han.

Han er glad for å drive en idrett der det er snakk om så lite penger at utøverne ikke lar seg friste av å ta i bruk doping.

– Man ser hvor mye tvilsomt som foregår i politikken rundt langrenn og blant utøverne. Da er det deilig å drive en idrett der det ikke er store penger, sier han.

– Tror du orienteringssporten er blottet for dopede utøvere?

– Nei, det ville være naivt å tro. Men på grunn av pengene så er sannsynligheten for det veldig liten. Ingen tar seg råd til dyre dopingprogrammer i orientering.

OL-nei

Som orienteringsløper får han aldri gleden av å konkurrere i et OL. Det har vært et tema for IOC å innlemme idretten i OL-programmet, men det er ikke så farlig for Dæhli.

– Bare for å ha det klart; OL er det største for hvilken som helst idrettsutøver. Det hadde helt sikkert vært moro å delta selv. Men da kan det kanskje bli fristende for utøvere å tøye grenser. Man har for eksempel hørt om dette statlige dopingprogrammet man har holdt på med i Russland. Det blir veldig spekulativt, men man tenker sånn, sier han.

Mange utøvere har fått mesterskapsmedaljer tilsendt i posten mange år i ettertid som følge av at medaljevinnerne viste seg å være dopet.

– Det er sånne ting som for meg gjør langrennssporten mindre fristende å holde på med, sier han.

Reagerer på NIF

Den siste tiden har mediene avdekket hvordan idrettstoppene i NIF har brukt millionbeløp på dyr alkohol, konsulenter og ambassadører.

Disse sakene har blitt rullet opp én etter én etter at pressen skapte en åpenhetsdebatt og gjorde krav på innsyn i NIFS pengebruk.

– Jeg tror ikke det er slik at man kjøper seg til et OL, men dessverre er det nok litt slik at man ikke kommer seg dit helt korrupsjonsfritt. Det er sikkert forventet at man har middager med alkohol. Men dette blir veldig fjernt for en orienteringsløper. Jeg ville ikke vært stolt om jeg satt i sentralstyret i NIF, sier han.

Han synes det er spesielt oppsiktsvekkende at idrettstoppene må leie inn konsulenter til å svare på mail for seg.

– Dette har de visst brukt haugevis av kroner på. Penger som heller kunne vært brukt til anlegg og aktivitet i idretten, sier han.

Tror ikke på galla-gull

Lørdag er han og lagkameratene nominert til prisen «årets lag» under Idrettsgallaen. Der konkurrerer de mot herre- og kvinnelandslaget i håndball og langrenn.

Dæhli kommer ikke til å være til stede under gallaen, og tror ikke deres gull i VM-stafetten i 2017 når opp.

– Det er hyggelig å bli nominert. Men vi var nominert i fjor også etter et enda sterkere VM-gull. Den gangen slet jeg med å holde masken da håndballjentene fikk prisen, så nå regner jeg ikke med annet enn at noen andre får prisen igjen.

– Er det grunnen til at du ikke møter opp?

– Nei, det er sammensatt. Det er masse å gjøre på jobben, samtidig som noen på laget er på treningsleir, sier Magne Dæhli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat