20. jul
ETTERLENGTET: Ellevill jubel etter seieren over Manglerud Star. Foto: Stian Bakkom
 
Vant skjebnekampen - håpet lever
Med tap mot Manglerud Star, ville et sluttspill sett fjernt ut for Lillehammer. To poeng gir fornyet håp.

Publisert: 04.feb.2016 21:52
Oppdatert: 04.feb.2016 21:51

- Det blir tøft hele veien inn. Ofte kan det være godt å være det laget som jager, og nå er vi helt oppe i ryggen på dem. Nå kjenner de at de har kastet bort en god mulighet, og vi skal til sluttspill, sier Michal Zajkowski. 

Straffedrama

Svensken reddet 26 av 28 skudd, og vartet opp med noen helt avgjørende redninger i den tredjeperioden. Han sto også igjen som seierherre etter straffeslagskonkurransen og sørget for at lagene står med like mange poeng, men Manglerud Star har en kamp mindre spilt. 

LES OGSÅ: Slik var kampen

Men som i kampen ellers, ble det drama også der. Dag-Morten Wehn scoret og sørget for at Kjetil Martinsen måtte score. Det gjorde han, men Zajkowski mente at scoringen ikke skulle godkjenne.

- Han kommer og skal dra en finte. Jeg kommer bortpå pucken med kølla. Da går pucken opp i luften og skal jo anses som død. Han plukker ned pucken og scorer. Jeg var 110 % sikker på at det ikke var mål. 

Og etter litt diskusjoner mellom hoveddommerne Thomas Tysland og Eirik Hansen, kunne Lillehammer slippe løs en voldsom juble i Manglerudhallen. 

- Det var herlig. Det var deilig å få seier på straffer og. Jeg var skuffet over meg selv på 2-2-målet, der jeg gir en retur. Heldigvis føler jeg at jeg gjør noen gode redninger i tredje periode, og det smaker utrolig godt å vinne på straffer, sier svensken. 

Sett på gamle kamper

Han er inne i sin beste periode siden han kom til klubben i sommer. Selvtilliten er tilbake, men han har også gjort justeringer. 

- Det har gått bra etter jul. Jeg har hatt litt trøbbel med utstyret, og har gått tilbake til ting jeg har brukt før. Det sitter sikkert i hodet, men jeg følte meg ikke helt komfortabel. Jeg har sett på litt gamle kamper fra karrieren også, og føler jeg har funnet litt tilbake til meg selv, sier Zajkowski. 

Kampen ble preget av at den betydde mye for begge lag. Spesielt i den tredje perioden var det tydelig at begge lag ønsket seieren, men ikke ville risikere for mye på veien. 

- Det blir en mental kamp. Hver eneste spiller går og kriger litt meg seg selv for ikke å gjøre feil. Slik blir det jo i en sånn kamp. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men det var utrolig viktig å få seieren nå før vi tar en liten pause. Det hadde vært blytungt med tap, sier Mikael Kvarnström. 

Smell på Thoresen

Simen Thoresen forlot isen i den andre perioden. Han fikk en takling mot vantet og fikk smerter i den venstre hofta. Han forsøkte å holde seg varm i pausen, men klarte ikke å spille videre. Skaden så ut til å være i muskulaturen, og ikke alvorlig. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke