23. okt
 
Var sikker på at Elverum skulle ta sin femte tittel
Sluttspillspesialisten slo til igjen. 26-21-seieren over Haslum i den andre i best av tre finalen, holdt i lange baner. Elverum ordnet seieren på færrest mulige forsøk.

Publisert: 15.mai.2016 20:54
Oppdatert: 15.mai.2016 21:00

- Jeg kan si det i ettertid: - Jeg var egentlig ikke aldri i tvil om at vi skulle klare dette her. Dette til tross for at jeg som aldri pleier å være nervøs, har jeg hatt tøffe tider siden vi vant matchen i Nadderud Arena. Nervene slapp ikke taket før etter 57 minutter i den andre kampen. Det er herlig å stå her som seierherre. Jeg er stolt av gutta, fansen og hele apparatet rundt laget. Husk at vi fikk en vanskelig start på sesongen med fire minuspoeng. Det var medvirkende til at vi kom seint ut i fjor høst.

CL på godt og vondt

- Vi spilte også Champions League, på godt og vondt. Vi gjorde en god innsats og tok med oss sju poeng i den turneringen. Men uten Champions League hadde vi kanskje gjort det noe bedre i serien utover høsten og forvinteren. På den andre siden tror jeg nok at rutinen vi spilte på oss i Champions League gjorde vegen gjennom sluttspillet lettere for oss.

Om Elverum går direkte inn i Champions League-turneringen denne gangen, vet ikke Michael Apelgren ennå. Det er opp til det europeiske håndballforbundet å avgjøre.

- En ting er sikkert. Dette ofrer vi ikke en kalori på nå. Nå blir det en liten samling med gutta som får 14 dagers fri før det er fullt kjør igjen for å være klare til alle eventualiteter til høsten.

Om den andre finalekampen sa Apelgren følgende:

Elverum best i Norge

- Vi var ikke like gode denne gangen som vi var i Nadderud Arena, men jeg syntes vi hadde kontroll på dem i eget forsvar. Vi hadde et par nye trekk i angrep som vi fikk bruk for, og vi var ikke truet selv om Haslum stakk av til å begynne med i kampen.

Hvor stort det er å vinne et sluttspill som for fem-seks år siden ble sett på som et ork og en parentes blant håndballspillerne, vises gjennom at det er sluttspillvinneren som kommer til Champions League. Det er det desidert største et norske håndballag kan få delta i. Nå har Elverum klart det igjen. 

 - Nå vil alle vinne sluttspillet. Vi har klart det fem ganger på rad. Klubben har begynt å skaffe seg en fin CV på akkurat dette, sa Apelgren og la til: - Nå er vi best i Norge.

Avgjort da Røe fikk rødt

Det var ikke banens beste spiller, Steffen Stegavik uenig i:

- Vi spilte ingen god kamp, men vi hadde full kontroll. Det at Haslum fikk sin kaptein, Anders Røe, utvist med rødt kort etter 32 sekunder, ødela kanskje litt av kampen. Det kan ha gjort at det snek seg inn en følelse av at nå blir dette lett macth. Kanskje mista vi litt av konsentrasjonen akkurat da.

- Likevel sto vi bra bakover og klarte å spille lange angrep. Vi hadde igjen litt av disiplinen fra den første kampen og det var nok denne gangen.

Steffen Stegavik har gitt klar beskjed om at han forsvinner fra Elverum etter denne sesongen. Meningen er han skal til Skopje der kona, Camilla Herrem skal spille håndball den kommende sesongen.

Skal ha en god (!) venstreback

- Jeg skulle også gjerne ha hatt en klubb å spille for, men ingenting er klart ennå. Jeg tipper det ordner seg og at også jeg får adresse Skopje i Makedonia kommende år.

Når også Luka Mitrovic drar fra Elverum i slutten av mai, må klubben ut og skaffe en venstreback.

- De navnene vi hadde på liste var ikke tilgjengelige for oss. Vi jobber videre og vi kommer til å legge lista høyt med hensyn til kvalitet på den spilleren vi skal hente, sier Nils Kristian Myhre i sportsutvalget i Elverum herrehåndball. 

I dette ligger det trolig at Steffen Stegavik blir erstattet av egne krefter, kanskje først og fremst gjennom midtbackvikar Håkon Bratvold Ekren.

Fakta

Finalen i sluttspillet best av tre kamper: Elverum-Haslum 2-0.

Elverum - Haslum 26-21 (12-13).

Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt) 1, Petter Øverby 3, David Wattstrøm, Aleksander Børresen, Tamas Ivancsik 3, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 3, Andre Lindboe 5, Erik T. Toft, Jonas Burud 1, Luka Mitrovic 4, Steffen Stegavik 6. 

2.087 tilskuere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke