buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
KLAR: Botolv Gjeldsaker er klar for Birken, men tror det blir vanskelige forhold.
 
Varsler skiftende Birken-føre
På matstasjonen ved Kvarstadsætra har Botolv Gjeldsaker (52) hovedansvar. Han gleder seg til Birken, men tror smørerne vil få en skikkelig utfordring. 

Publisert: 13.mar.2014 15:56
Oppdatert: -

Ved matstasjonen på Kvarstadsætra har Botolv forberedt seg i noen dager allerede på folkehavet som kommer innom fredag og ikke minst lørdag. 

Han gleder seg til Birkebeinerrennet settes i gang, men misunner på ingen måte verken løperne eller smørerne. 

Skiftende føre

Natt til lørdag er det nemlig spådd snø stort sett langs hele løypa. I tillegg skal det bli kaldere de nærmeste dagene, og minusgrader kommer til å følge løperne langs hele turen over fjellet. 

- Jeg vil tro, slik vi har sett de siste dagene, at det vil være skarpt føre fra morgenen av fordi det er kaldt om natta. Så ser vi utover på dagen at det blir ganske bløtt her, sier Botolv Gjelsaker, som i mange år har jobbet på Birken som dugnad for Brøttum Skolekorps. 

Dermed blir det neppe verdens enkleste oppgave å velge underlag på skiene før start. 

- Jeg tror de som skal smøre ski vil få en utfordring. Man må kanskje starte med smurning mot skare, og senere legge om til noe som passer det bløte føret mer etter hvert, sier han. 

- Alt er klart

Han lover løperne som stikker innom Kvartstadsætra både fredag og lørdag at alt skal være klart og på stell for løperne som stikker innom. 

- Vi er vel forberedt på det som venter. Vi har nettopp telt over at alle varene er på plass og alt er klart. Vi gleder oss både til Fredagsbirken og hovedrennet lørdag, melder Botolv Gjeldaker. 

Kaldere med sol

Få dager før det braker løs er de fleste metereologene enige om hvilket vær som venter birkebeinerne. 

Både yr.no og storm.no melder delvis overskyet med glimt av sol stort sett fra start til mål. De siste dagene har solsteiken varmet og i Birken-områdene har temperaturene ligget stort sett mellom fem og ti plussgrader. 

Slik kommer det dok ikke til å holde seg lenge. Spesielt lørdag vil temperaturene synke, og det meldes fra fire til ti minusgrader. 

Så for de som hadde planer om å kaste lua må nesten revurdere det. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat