20. jul
BEST IGJEN: Vebjørn Berg jubler over enda en militær VM-tittel. FOTO: Arkiv
 
Vebjørn Berg ble verdensmester for andre dag på rad
Stangeskytteren ble i natt militær verdensmester på 300 meter halvmatch standardrifle.

0
Publisert: 06.okt.2015 08:56
Oppdatert: 06.okt.2015 09:05

Den andre VM-tittelen på to dager markerer et stort internasjonalt comeback for Berg, som siden 2009 har slitt med synsproblemer og ikke har fått satset slik han har ønsket.

– Det føles godt, og jeg er veldig fornøyd. Jeg så den ene etter den andre skytteren tape poeng, helt til jeg sto igjen alene på toppen. Dette var moro, sier Berg på telefon fra Sør-Korea.

I en konkurranse preget av mer nerver enn under gårsdagens lagkonkurranse, skjøt Berg 583 poeng og vant med flere sentrumstreff enn andremann Rafael Bereuter fra Sveits på samme poengsum.

Odd Arne Brekne ble nummer fire, med 581 poeng, rangert bak tredjemann Gernot Rumpler fra Østerrike på færre treff i sentrum. Ole-Kristian Bryhn skjøt verdensrekord i går, men ble nummer ti i den individuelle konkurransen med 578 poeng.

– Det var litt mørke forhold i dag, med både motlys og dis som gjorde det litt vanskelig å se skiva. Men det gikk veien likevel, sier Vebjørn Berg.

Dette er første gang Berg blir militær verdensmester på denne presisjonsdelen. Han er tidligere vinner av hurtigskytingen som gjennomføres senere i uka.

– Jeg sliter fortsatt med synet, så jeg vil nok aldri kunne få trent som jeg må for å kunne hevde meg i OL-øvelsene. Dagens seier forandrer ikke mye på det, men det er artig uansett, avslutter Berg på telefon fra Asia.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke