buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Lettet: Magne Dæhli kunne søndag endelig juble for sin første verdenscupseier i karrieren. Her fra VM forrige sesong.
 
Verdenscupseier gir troen på VM-gull
Endelig kom den første verdenscup- seieren for orienteringsløper Magne Dæhli fra Løten. Han lover at han har enda mer å komme med når VM starter i slutten av juni. Han har veldig lyst på gull.

Publisert: 29.mai.2017 08:20
Oppdatert: 29.mai.2017 08:28

Magne Dæhli startet tre minutter bak på jaktstarten etter en 15.-plass på sprinten lørdag. Men Dæhli ga gass fra start og tok igjen 14 av verdens beste løpere i finske Åbo.

– Dette hadde jeg aldri trodd da jeg løp ut i dag tidlig. Jeg hadde kanskje troen på pallen. Jeg jobbet meg sakte, men sikkert oppover, og siden jeg startet ganske langt bak, fikk jeg jobbet bra teknisk. På slutten kom jeg helt opp til de aller fremste, og da skjønte at dette var tidenes mulighet.

Kald som en fisk

Han var kald som en fisk da avslutningen nærmet seg i Åbo.

– Jeg vet at jeg er sterk i avslutningen, og den var i tillegg fysisk tøff. Det gjaldt å jobbe med psyken og være litt kald teknisk. Når jeg klarte å være først på nest siste post, som var veldig viktig, så var det bare å spurte inn til seier. Det var en veldig deilig følelse.

– Når det er jaktstart, blir det mer rå kapasitet og mindre teknisk. Det blir mange rygger å jobbe på, og det passer meg bra.

Det var hans første verdenscupseier i orientering.

– Det er en utrolig god bekreftelse på at formen er veldig bra, og at jeg er i god rute til VM. Jeg er akkurat der jeg vil være, sier Løten-gutten.

Drømmer om gull

Om en drøy måned er det VM i Estland. Dæhli forteller at han håper å kjempe om gull, og at han har enda litt å gå på.

– Jeg føler ikke formen har vært helt maks denne helgen, så det lover jo veldig godt foran VM. Det at jeg klarer å prestere så bra likevel, er veldig betryggende for det jeg skal gjøre i VM. Jeg har satt meg som mål å kjempe om medalje, men da er det jo også veldig kort opp til gull som oftest, så jeg håper å kjempe helt der oppe, sier Magne Dæhli.

Nå setter Løten-løperen alt fokus mot mesterskapet.

Samling i VM-landet

– Nå skal jeg ta det litt med ro framover, før jeg skal gjøre den siste jobben. Det blir en samling i VM-landet Estland. Etter det blir de å kutte enda mer på mengden i juni, før det blir en 14 dagers formtopp som jeg pleier. Jeg tar med meg en veldig god følelse, sier en veldig godt fornøyd Magne Dæhli til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat