buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
OL-ARENA IGJEN?: Krav fra regjeringspartiene om gjenbruk kan gjøre sitt til at Vikingskipet blir OL-arena i 2022. FOTO: Henning Rugsveen
 
Vikingskipet glir inn på OL-kartet
Regjeringspartiene krever større gjenbruk i 2022, og dermed kan det bli OL i Vikingskipet igjen.

Publisert: 13.mar.2014 14:47
Oppdatert: -

Denne utviklingen er naturlig nok noe Hamar-ordfører Morten Aspeli liker godt.
- Jeg har med glede registrert dette, ja. Vi er veldig godt fornøyd med at regjeringspartiene har pekt på større gjenbruk, og dermed er vi en gunstig posisjon. Jeg snakket med flere idrettsstopper da jeg var i Sotsji, blant andre Inge Andersen. Vi snakket om Vikingskipet. Vi har også vært på Stortinget og snakket varmt om gjenbruk og Vikingskipet ved et eventuelt nytt OL i Norge, sier Aspeli.

Statsgaranti viktig

Ordføreren lover å holde trøkket oppe.
- Vi har brukt mye tid på dette, og skal jobbe videre med det.
Det store stikkordet for et mulig OL i Oslo er statsgaranti.
- De som ønsker OL i Oslo er helt avhengige av at Stortinget sier ja til en statsgaranti, og jeg håper de følger signalene nå. Og så håper jeg at regjeringspartiene står ved det de har sagt, sier Morten Aspeli, som tror at de store summene som kom fram før og under Sotsji-OL har forsterket denne debatten.
- Hvor viktig er et mulig nytt OL i Hamar og Vikingskipet for byen og kommunen?
- Det handler om positive ting for investeringer og ikke minst næringsliv. Et OL har mange ringvirkninger. Det vil også bety mye for Vikingskipet som internasjonal arena. Et slikt resultat vil jo bety at det ikke kommer en ny skøytehall i Oslo, som en konkurrent til Vikingskipet senere.

OL-samarbeid

Hamar og Lillehammer samarbeider i denne prosessen.
- Noe gjør vi alene, og noe gjør vi sammen med Lillehammer. Det er ingen tvil om at vi står sammen for å få til større gjenbruk ved et eventuelt nytt OL i Norge, sier Hamar-ordføreren.
For Lillehammers del kan dette ende med at Birkebeineren skistadion får skiskytterøvelsene. Håkons Hall blir aktuell for øvelser som ishockey, kunstløp og kortbaneløp.
- Jeg tror spørsmålet om statsgaranti er avhengig av at gjenbruken av idrettsanlegg økes og kostnadene reduseres, sier ordfører Espen Johnsen i Lillehammer til avisa GD.
Prognoser viser at kostnadene kan reduseres med opp mot to milliarder kroner dersom nytt skiskytteranlegg og utbygging av ishaller i Oslo legges på is.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat