23. okt
FRAMTIDA: Marius Ulla hadde flere gode involveringer mot Sverige, men måtte se to baller i nettet bak seg i Idrettsparken i Moelv. Landslagstrener Erland Johnsen mener HamKam-keeperen har hatt en jevn stigning den siste tida.
 
Norge G15 vant fortjent i Moelv
Marius Ulla (15) vil etablere seg på guttelandslaget, og drømmer om Bundesliga. Landslagstreneren mener unge spillere må fokusere på neste trening.

Publisert: 19.sep.2017 20:58
Oppdatert: 19.sep.2017 21:04

Norge G15 – Sverige G15 3–2

Det ble en relativt stille kamp mellom stengene for HamKam-keeperen i Idrettsparken i Moelv tirsdag kveld. To mål av Stabæks Herman Geelmuyden og ett fra Tromsdalens Sebastian Tounekti var det Norge trengte for å hamle opp med søta bror.

Norge var et par hakk hvassere enn de gule gjestene, og etter kampen var Ulla stolt av sin første landskamp på norsk jord. Tidligere har han voktet det norske buret mot Tsjekkia i Praha.

– Hva synes du om din egen innsats i dag?

– Jeg synes jeg gjør en godkjent kamp. Jeg har en litt svak prestasjon og en kommunikasjonsfeil på det første målet, og var kanskje feilplassert på det andre målet. Men vi ror i land en seier og jeg synes vi gjør en bra lagprestasjon, svarer keepertalentet til HA.

DRØMMER OM BAYERN

Ulla har en fortid i Brumunddal, men byttet i 2015 ut Sveum med Briskeby. Nå spiller han på HamKams interkretslag, og på kort sikt er målet å etablere seg på guttelandslaget.

– Det er helt klart det kortsiktige målet, sier 15-åringen.

– Hva er dine kvaliteter som keeper?

– Styrkene mine er først og fremst feltarbeidet, og reaksjonsevnen, svarer Ulla, som er sønn av tidligere HamKam og Dala-keeper André Ulla.

– Og hva er drømmen?

– Drømmen er å få spille i Bundesliga, og helst på Bayern München, er det kontante svaret.

– IKKE TENK PÅ BUNDESLIGA

G15-trener og tidligere midtstopperbauta i Chelsea og på det norske landslaget, Erland Johnsen (50), beskriver Ulla som en lovende ung keeper.

– Jeg har sett Marius i et par år nå. Han har hatt en jevn stigning, er med i keeperprosjektet vårt, og blir satsa på der. Men så er det alltid en veg å gå når man er femten år, fastslår Johnsen.

– Hva er det beste rådet du kan gi en ung spiller?

– Det er at man ikke tenker på Bundesliga. Gjør en god trening i morgen, og en god kamp til helga, sier jeg. Det er et godt utgangspunkt, mener Johnsen, som var fornøyd med Norges prestasjon mot Sverige i Moelv.

– Jeg synes vi gjør en solid kamp, og jeg mener vi var flere hakk bedre enn svenskene i dag, konkluderer landslagstreneren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke