21. mai
TAKKNEMLIG: Daglig leder i Storhamar Håndball, Bjørn Inge Os, er takknemlig for gaven fra Sparebankstiftelsen. Pengene gjør at de kan intensivere jobben med å få til en treningshall.
FOTO: ANDERS BAKKERUD LARSEN
 
Fått gave på 750.000 kroner - Storhamar Håndball vil bygge treningshall
Bjørn Inge Os i Storhamar Håndball mener gaven på 750.000 kroner fra Sparebankstiftelsen er en perfekt grunnmur for en ny treningshall.

Publisert: 06.des.2017 10:45
Oppdatert: 06.des.2017 10:46

Bjørn Inge Os er daglig leder i Storhamar Håndball. Pengene fra Sparebankstiftelsen er øremerket en ny treningshall.

– Vi er utrolig takknemlige for disse pengene. Det viser at de har trua på oss, og setter pris på den jobben vi gjør. Disse pengene gjør at vi kan jobbe videre med planene, sier Bjørn Inge Os.

Nå skal det settes ned ei prosjektgruppe.

Tidlig i prosessen

– Vi er veldig tidlig i prosessen, men vi håper selvfølgelig at dette blir en realitet. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til. Ungene fortjener mer treningstid.

Bjørn Inge Os forteller at det er utfordrende med halltid. Storhamar Håndball (yngres) vokser, og klubben har nå 600 medlemmer.

– Da Boligpartner Arena ble bygd mistet vi muligheten til å trene i lokalene til Farveringen. Vi mangler en og en halv flate i treningshverdagen. Lagene våre trener nå på åtte forskjellige steder, og det er en veldig utfordrende kabal å legge, sier den daglige lederen.

– Hva er kostnaden på en slik treningshall?

– Jeg tror ikke vi klarer å komme under 15 millioner, så vi må jobbe hardt for å få realisert dette prosjektet. Spillemidler er naturlig nok et viktig stikkord.

– Hva med plassering?

– Vi ser at det kan bli vanskelig å bygge den i nærheten av Boligpartner Arena, men alle som spiller håndball bor ikke på Hamar vest. Som sagt er vi tidlig i prosessen, sier Bjørn Inge Os, som har vært i dialog med Hamar kommune.

Åpen for samarbeid

Os er veldig åpen for et samarbeid på tvers av klubber og idretter for å få realisert halldrømmen.

– Det må ikke nødvendigvis være håndballklubber. Jeg er helt åpen. Kanskje kan Wang Toppidrett være en mulig samarbeidspartner? Det viktigste er at vi får det til. Vi har ett år på oss med bakgrunn i gaven fra Sparebankstiftelsen, sier Bjørn Inge Os, og fortsetter:

– Vi skal intensivere jobben med dette nå, og det blir satt ned ei prosjektgruppe. Vi skal gjøre dette ordentlig, og må ha med proffe folk på laget. Ei flate på 30 x 60 meter hadde vært gull, men 40 x 40 meter med en skillevegg hadde kanskje vært enda bedre. Men som sagt: Vi har ikke kommet så langt ennå. Vi er først og fremst veldig takknemlige for at vi kan jobbe videre med hallprosjektet, sier daglig leder Bjørn Inge Os.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.