19. jul
 
Vil fullføre Briskeby
Arena Eiendomsutvikling ønsker å inngå en avtale med Hamar kommune som sikrer ferdigstillelse av Briskeby stadion - som inkluderer tomt til nytt klubbhus, en enkel betongtribune og videre eiendomsutvikling.

Publisert: 10.aug.2017 06:31
Oppdatert: 10.aug.2017 06:42

- Jeg mener at det er en god sak som ligger på bordet nå. Vi får avsluttet Briskeby sør og får en ny tribune, sier Einar Busterud om Arena Eiendomsutviklings plan.

Det har lenge vært kjent at Arena Eiendomsutvikling, som består av blant andre Truls og Tom Haakonsen, Ståle Solbakken og John Niclas Hage, ønsker å rive klubbhuset på Briskeby, for så å bygge boligeiendommer.

Arena Eiendomsutvikling vil også bygge en liten tribune, der det vil være fire-fem trinn x 60 meter. I tillegg til at HamKam vil få en vederlagsfri tomt til å kunne bygge nytt klubbhus.

Einar Busterud, som i fjor høst uttalte til HA-sporten at han syntes klubbhuset og området så ut som en slum, er glad for at det nærmer seg en løsning for Briskeby.

- Jeg mener det er en god sak som ligger på bordet nå. Vi får avsluttet Briskeby sør og får en ny tribune, sier ordføren.

dyr riving

Det er Arena Eiendomsutvikling som tar kostanden for å få revet klubbhuset, og de regner med at det vil koste rundt 1.650.000 kroner.

I tillegg til at klubbhuset går til grunne, vil også vegen mellom bygget og eiendommene Nygata 11 og Arenavegen 2 bli borte.

Da HA-sporten snakket med Einar Busterud 30. september, hadde han et håp om at riviningen kunne starte rundt juletider.

Så skjedde ikke.

Og da ordføreren får spørsmål om hvorfor det har tatt så lang tid, svarer han:

- Det har vært et komplisert eierforhold. Det har tatt lengre tid enn jeg synes det burde. Men nå ser det ut til å løse seg.

opp i første møte

- Når vil kommunen kunne ta stilling til disse planene?

- Det kommer en sak til politisk behandlig i neste formannskap, tror jeg.

Leder i HamKam Yngres, Anders Langset, er glad for at HamKam, som i dag står uten klubbhus, kan få bygge på den nye tomten.

- Både HamKam Fotball og HamKam Yngres vil være glade for å kunne få en felles mulighet til å bygge et klubbhus, med tilhørende felles lokaler. Vi må sette oss ned og finne ut løsninger, sier han.

HA-sporten har ikke lyktes med å få en kommentar av Truls Haakonsen i Arena Eiendomsutvikling.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.