23. jul
GLEDER SEG: Martine Ripsrud fra Stange har veldig lyst på gode tider i EM i helga.FOTO: NTB scanpix
 
Vil gå sesongens beste løp i EM
Martine Ripsrud (21) går sprint-EM denne helga, og Stange-jenta er motivert for å gå sine beste løp for sesongen i Heerenveen. Hun gleder seg til å gå foran fullsatte tribuner i skøytegale Nederland.

Publisert: 06.jan.2017 13:39
Oppdatert: 06.jan.2017 14:30

Martine Ripsrud sier hun har veldig lyst til å forbedre tidene fra tidligere denne sesongen.

– Jeg har lyst til å gå fortere enn tidligere denne sesongen. Jeg har ikke gått sånn kjempefort, så jeg håper å heve meg litt. Fokuset mitt er å gå bra på skøyter, det er det viktigste. Jeg vil ikke sette noe mål sånn tidsmessig, for da kan det fort bli til at jeg går dårlig teknisk. Når jeg går bra teknisk, kommer resultatene. Jeg skal gå fire gode løp, og gjøre mitt beste. Hvis jeg sitter med en god følelse er jeg fornøyd, forteller hun.

EM går i en firkamp, og det er 500 meter og 1000 meter lørdag og søndag. Resultatene blir lagt sammen til en sammenlagt poengsum,

Usikker på resultatmål

Stange-løperen er usikker på hvor hun resultatmessig kan legge seg.

– Man kan jo si at man er med for å lære, men jeg vil jo selvfølgelig prestere godt og komme så høyt opp som mulig. Jeg vet ikke helt hva som er mulig, men det er selvfølgelig mange sterke løpere. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvem og hvor mange som er med, jeg har ikke sett så mye på startlistene. Det blir spennende å komme i gang.

Oppladningen har skjedd på hjemmebane i Vikingskipet.

– Oppkjøringen har vært ganske bra. Jeg har trent bra på Hamar de siste tre-fire ukene. Det har vært noen harde uker, for å legge et grunnlag, og jeg har fokusert på å legge en god form til EM. Nå var det bra å komme ned til Heerenveen, med gode forhold og rask is. Jeg har hatt noen gode økter her, og føler meg klar.

Tror på bra stemning

Hun forteller at kroppen kjennes bra før de viktige løpene i helga.

– Formen virker å være ganske bra. Nå har jeg fått trent godt, og når jeg får gjort de siste forberedelsenes, skal det være i orden.

Nå gleder hun seg til å komme i gang i skøytegale Heerenveen. Det er utsolgt alle dager til mesterskapet.

– Dette er ganske stort, for det er jo første gang sprint-EM blir arrangert i dette formatet. Det er kult at det blir noe nytt. Dette er stor stas. Det er jo også spesielt at det er i Heerenveen, det er et optimalt sted. Stemningen kommer nok til å bli helt sjuk med fullsatte tribuner. sier Martine Ripsrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke