20. jul
LØSNINGsforslag: Karsten Kamp og Erling Behrens i Hamar Frp mener å ha funnet en løsning på Hamar-idrettens økonomiske problemer.
 
Vil ha et økonomisk krisefond i idretten
Frp i Hamar vil etablere et fond til hjelp for idrettslag som havner i økonomisk trøbbel.

Publisert: 29.jul.2015 11:12
Oppdatert: 29.jul.2015 11:21

Partiet kommer med forslaget i kjølvannet av de økonomiske problemene Storhamar Håndball Elite sliter med.

– Hamar Frp er imot gjeldssanering, men vi ønsker å redde Storhamar Håndball Elite, sier Karsten Kamp, andrekandidat på lista til kommunevalget og talsmann for forslaget.

– Hamar Frp vil ikke ramme primærtjenestene i kommunen, forklarer Erling Behrens, partiets ordførerkandidat og forklarer hvordan han ser for seg fondet: – Vi vil ha et idrettsfond som styres av Hamar kommune. Fondet skal finansieres av næringsliv og private som vil kjøpe andeler mot å bli profilert eventuelt på Stortorget eller i andre sammenhenger innen kommunen. Hvordan dette skal skje, får vi se på etter hvert.

– Hvor realistisk er det å få med seg et næringsliv som allerede blir løpt ned av idrettslag som ønsker seg sponsorer?

– Et fond som hjelper all idrett i Hamar, bør være attraktivt. Vi må få til en ordning som gjør at bedrifter MÅ være med. Først må vi få inn den millionen som kan redde Storhamar, deretter må vi bygge opp et fond som senere skal kunne brukes til økonomisk brannslokking i idretten, sier Karsten Kamp.

– Hvis vi får til et fond av en viss størrelse, ser jeg ikke bort fra at fondet også kan dele ut midler til Hamar-idretten ved behov, sier Behrens.

– Vil ikke dette være å sy enda flere puter oppunder armene til økonomisk skakkjørte idrettsklubber, Karsten Kamp?

– Fondet skal styres strikt, helst av et kommunalt styre i samarbeid med næringslivet.

– Har dere sjekket interessen for forslaget ute i markedet?

– Nei, men vi håper at om én blir med, følger flere etter. Vi håper at det blir mer attraktivt å støtte fondet i stedet for å gå direkte til idrettslagene.

– Når venter dere å komme i gang med arbeidet?

– Så raskt som mulig. Vi ser at Storhamars innsamling har nådd 210.000 kroner. Det viser at det er vilje, sier Behrens. Sammen med Kamp håper han at næringslivet melder seg snarest. For å redde Storhamar, er det bare tid og veg. Hvis bedrifter melder seg i dag, kan det videre arbeidet starte omgående.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke