23. okt
Sier nei til landslaget: Lars Monclair Kristensen er ikke som alle andre og hopper over landslagskarrieren. Foto: Pål Jacobsen
 
Vil ikke på landslaget
Lars Monclair Kristensen (18) er tatt ut til landslagssamling i Oslo 5. desember. U19-landslaget i bandy skal til VM i Sverige. Det mesterskapet går nok uten HIL-spilleren.

Publisert: 27.nov.2015 13:15
Oppdatert: 27.nov.2015 13:19

11 landskamper på U17 tidligere i karrieren ga ikke Lars Monclair Kristensen det helt store «kikket». Derfor vurderer han å melde avbud til samlingen som er foran sesongens U19-VM.

Lars føler at eliteseriespill for Hamar IL er mer enn nok om dagen.

Det er nok ikke alle unge idrettstalenter som tenker slik Lars gjør. For de aller fleste er nok tanken om å spille med flagget på brystet noe helt spesielt.

Føler ikke for å bli med

Lars er roligheten selv og gjør ting på sin måte.

– Jeg er nok litt spesiell der. Jeg fikk ikke det helt store kikket med å spille med flagget på brystet sist. Så lenge jeg ikke drømmer om noe mer enn eliteseriespill, føler jeg at jeg gjør det riktige, sier Monclair Kristensen.

Å spille på et aldersbestemt landslag kan gjøre mange litt hete i toppen. Flere tror det blir vanskelig, for en møter så gode medspillere og ikke minst motspillere.

– Ut ifra det landslaget har prestert tidligere, er ikke de noe bedre enn klubblaget jeg spiller på, så årsaken ligger ikke der. Det er bare det at jeg ikke føler for det. Jeg har ikke meldt forfall ennå, men det ligger i kortene at jeg gjør det, forteller Lars.

Bandytalentet går siste året på Stange videregående. Hva han gjør etter han er ferdig til våren, vet han ikke helt sikkert ennå.

– Jeg har ikke staket ut noen kurs så langt. Jeg har lyst til å gjøre min borgerplikt ved å ta ett år i militæret. Komme vekk fra skolegang og gjøre helt andre ting, sier unggutten.

Satser fortsatt

Selv om Lars ikke prioriterer landslaget betyr ikke det at han ikke satser på bandy.

– Jeg satser knallhardt for å utvikle meg mer enn det jeg har gjort. Det at jeg kanskje sier nei til landslaget gjør at jeg kan få noen helger fri og tenke på noe helt annet enn bandy, fortsetter 18-åringen.

At Hamar IL står bokført med fire strake tap ser han ikke som noe nederlag.

– Mot Mjøndalen i første seriekamp skulle vi ha vunnet. Vi ledet med to mål og burde ha klart å holde hodet kaldt. Vi utvikler oss videre som lag og som enkeltspillere. Vi må bare heve bunnivået vårt noen hakk, så kommer poengene, sier Lars Monclair Kristensen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke