buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Eva Arnseth vil kjempe for å få OL i 2022 til Hamar og Lillehammer.
 
Vil kjempe for å få OL til Hamar
Eva Arnseth mener både Vikingskipet og Hamar OL-Amfi bør brukes i et nytt OL i Norge i 2022.

Publisert: 07.des.2011 07:24
Oppdatert: -

Eva Arnseth mener både Vikingskipet og Hamar OL-Amfi bør brukes i et nytt OL i Norge i 2022.
Hamar
Dermed kaster Arnseth seg på vegne av Hedmark Fylkesråd inn i OL-debatten med full tyngde. Hun ønsker nå å kartlegge hvilke muligheter som finnes til å påvirke OL-komitéen i retning av bruke flest mulig av de anleggene som fortsatt holder god standard etter OL på Lillehammer, Hamar og Gjøvik.
Diskusjoner i Ap
Arnseth mener denne debatten er viktig for hele Innlandet, og hun bekrefter også at det har vært drøftinger rundt temaet mellom Hedmark og Oppland Arbeiderparti. Hun påpeker at Innlandet har vedlikeholdt sin arrangementskompetanse for store arrangementer og at OL-anleggene fra 94 er i full drift i dag.
Videre understreker hun at med Innlandet som tung deltaker, vil OL-søknaden oppfylle kravet om mulig gjenbruk av anlegg - som igjen er noe som er ønsket av IOC.
- Jeg mener at Vikingskipet og Hamar OL-Amfi bør være arenaer i et OL i 2022 også. Det vil selvsagt være behov for noe oppgradering av anleggene, men det vil både bli billigere å bruke dem igjen og det vil frigjøre midler til andre idrettsanlegg som den øvrige idretten frykter vil komme dårligere ut på grunn av et OL, sier Arnseth til HA-sporten.
Må se på kostnadene
Hun mener det er en selvfølge at Kvitfjell og Hafjell brukes som under OL i 1994.
- Og det er mange ishockeykamper som skal spilles i et OL. Hallene i Gjøvik, Hamar og Lillehammer vil komme veldig til nytte, sier Arnseth.
Signalene fra Oslo er imidlertid gått på at det kanskje bare er Kvitfjell fra forrige OL som er aktuell som arena i et Oslo-OL i 2022.
- Jeg kan forstå at de ønsker en ny skøytehall i Oslo, men jeg mener vi må se på totalbildet over kostnadene. Vi har arenaer som fint kan brukes igjen. Da må det også bli vurdert før OL-søknaden sendes, sier Arnseth.
Den nye firefelts motorvegen forenkler også en slik satsing mener Arnseth. I tillegg ser hun store muligheter for hele Innlandet ved å komme på banen opp mot OL i 2022.
- Det vil betyr enormt mye for hele området i form av merverdi, positivitet og økonomisk. Og så blir det en fin anledning for befolkningen å gjenoppleve noe av det fantastiske som skjedde i 1994, sier Eva Arnseth.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat