21. jul
VIK­TIG FOR MAN­GE: HamKam Yng­res me­ner det er vik­tig å få på plass et kunst­gras på Bris­ke­by al­le­re­de i som­mer, og vil ta opp et lån på to mil­li­oner kro­ner for rea­li­se­re pla­ne­ne: - Det er ikke bare vik­tig for de unge spil­ler­ne, men f
 
Vil låne til gras nå
HamKam Yngres er villige til å låne de siste to millioner kronene som er nødvendige for å få til kunstgras og gjøre Briskeby til et aktivitetssenter. Det eneste som mangler er en garanti.

Publisert: 01.apr.2011 10:12
Oppdatert: -

HAMAR: For tre uker siden ble kunstgrasplanene på Briskeby lagt på is. Det manglet fortsatt to millioner kroner til finansieringen.
Dermed så det ut til at kommunen, politikerne og HamKams ønske om breddeaktivitet på Briskeby ikke kunne realiseres denne sesongen.
Nå har styreleder Bjørn Kløvstad og daglig leder i HamKam Yngres, Anders Langset, gitt kommunen et tilbud som kan realisere planene likevel.

Det viktigste Yngres kan gjøre

- Vi er beredt til å ta resten av finansieringen. Vi har en oversiktlig og trygg økonomi med et budsjett på fire millioner kroner. Vi skal håndtere lånekostnadene på en god måte, sier Bjørn Kløvstad.
HamKam Yngres-lederne føler at kunstgrasrealisering på Briskeby er noe av det viktigste de kan bidra til, slik banesituasjonen er i starten av 2011-sesongen - og slik Briskeby framstår.
- I 2010 var det 31 arrangementer på Briskeby, 16 av dem var A-lagskamper, 14 var A-lagstreninger og den siste var en turnering for ett av lagene våre, med rim i gresset, forklarer Langset.

Trenger garanti

Utfordringen for HamKam Yngres er at klubben kun har eksistert i om lag fire måneder. Dermed har de ikke noen tidligere regnskapsår å vise til, og vil normalt ikke få ta opp et lån på to millioner.
- Det vi trenger er en garanti, og det må vi se på sammen med kommunen hvordan vi skal løse. Vi er åpen for flere løsninger, men er trygge på at vi kan betjene et slikt lån. Vi har et nøkternt og svært oversiktlig budsjett, understreker Kløvstad.

Aktivitetssenter

Han håper initiativet fra Yngres blir tatt som et positivt signal i hele byen og ikke minst i området rundt Briskeby.
- Det er delvis et spøkelsesanlegg i dag, men hvis vi kan ta det i bruk hver eneste dag, tror jeg det vil bli noe positivt. Ikke bare noe som minner folk om alle utfordringene som har vært økonomisk. Det er veldig viktig for HamKam i forhold til å skape tilhørighet og som et samlingspunkt for 400 spillere i Yngres avdeling, men det kan bli like viktig for bydelene rundt anlegget å skape et aktivitetssenter. Lokalene har plass til mange andre aktiviteter både for foreldre som venter under treninger, og andre ungdommer, sier Kløvstad.

Håper på sommerarbeid

Dersom kommunen eller andre sier ja til å garantere for HamKam-lånet, håper Kløvstad og Langset å kunne realisere planene allerede i sommer.
Hamar Sportsanlegg har en plan liggende, men den må detaljplanlegges. Det må blant annet legges nye varmekabler før kunstgraset kan legges.
- Det er bare en uke ferie i Adeccoligaen, men vi har vært i kontakt med Norges Fotballforbund, og de er løsningsorienterte i forhold til et par kamper hvis vi får til dette, forklarer Langset.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke