buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
GOD: Sebastian Pedersen håper på regelmessig spilletid i eliteserien i fotball den kommende sesongen. Her finter han vekk eks HamKam-spiller Tobias Ødegaard på Stabæk-trening.BEGGE FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Vil lære av storebror
Sebastian Pedersen (17) får masse råd av storebror Marcus (26), som velvillig lærer bort fra egne erfaringer fra sin egen karriere.

Publisert: 06.feb.2017 17:01
Oppdatert: 06.feb.2017 17:08

Sebastian Pedersen har akkurat gjennomført en hard treningsøkt ute i kulda på kunstgresset på Nadderud da vi treffer ham.

17-åringen fikk flere muligheter til å vise seg fram, med en kamp fra start, fire innhopp og en scoring i Tippeligaen.

Nå jakter han regelmessig spilletid på det øverste nivået i Norge.

– Høstsesongen i fjor ga mersmak. Det var lærerikt å kjenne på nivået, og jeg håper på flere sjanser i år. Jeg føler jeg tar nivået ganske bra og at jeg får vist meg fram på treningene. Jeg føler jeg har gode muligheter foran denne sesongen, smiler Sebastian.

Lære av dårlige valg

Unggutten har også et lite triks i ermet: Storebror Marcus.

Marcus Pedersen har spilt en årrekke på toppnivå, og har også flere år spilt utenlands med blandet hell. Storebror vil at lillebror skal lære av valgene han selv har tatt opp gjennom årene.

– Jeg har jo vært gjennom mitt, så jeg prøver å hjelpe ham på den biten. Han er jo ung, og han gjør det bra i Stabæk nå. Så føler det jo med masse ting deretter i forhold til valg du skal ta, og det er ikke så lett når du er 17 år og må gjøre de riktige tingene for at det skal fungere. Kanskje ikke jeg har tatt alle de rette valgene og lært av det, så jeg prøver å hjelpe ham med det jeg kan, egentlig, sier Marcus Pedersen til HA-sporten.

Han sikter til klubbvalg han har tatt opp gjennom årene. At kanskje ikke alle klubbvalgene han har tatt har vært riktig for utviklingen.

Sebastian er tydelig på at storebror har betydd veldig mye for hans egen unge karriere.

– Han har betydd veldig mye for min motivasjon. Jeg har sett på ham opp gjennom årene, hvordan han har utviklet seg til å bli en såpass god spiller. Det gir meg tro på meg selv, og at også jeg kan klare det. Han har betydd veldig mye for at jeg har nådd hit foreløpig.

– Mer allsidig

Sebastian forteller at han har et mål om å bli mer komplett enn broren, og vil gjerne bli bedre.

– Jeg har fått høre at vi er blitt ganske like, men han er nok litt mer glad i å ligge inne i boks. Jeg er mer glad i å komme imot og møte ballen. Jeg er også en boks-spiller, men jeg er kanskje mer allsidig enn han er, sier Sebastian.

17-åringen har også lært noen tjuvtriks av sin ni år eldre bror.

– Han gir meg mange råd og kommer med flere tips. Han hjelper meg veldig i forberedelser til kamper og kommer med små tips til hva jeg skal gjøre før dueller, og han kommer også med noen tjuvtriks. Han har et par i lomma der, smiler Sebastian.

– Hva slags tjuvtriks?

– Gi et like dytt før man går opp i dueller, for eksempel. Det er ikke så mye styggere enn det, forteller han lattermildt.

Ved siden av å spille for Stabæks seniorlag, går Sebastian på NTG på Bekkestua, et steinkast unna treningsfeltet til klubben.

Det gir ham muligheten til å utvikle seg og til å ha fokus på fotballkarrieren.

– Jeg føler jeg klarer meg godt, og skolen legger godt til rette for at jeg skal kunne satse på å bli fotballspiller. Det var derfor jeg kom hit, for å b li fotballspiller, forklarer Sebastian, som scoret i vinterens første treningskamp mot Follo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat