20. aug
OPPKJØRING: Tirsdag varmet Storhamar-gutta opp til storkampen mot Elverum med å spille mot damene i Storhamar. Her er det Sondre Gjerdalen som prøver seg.FOTO: Truls Hovelstuen Blystad
 
Vil lage show
Søndag er det klart for lokaloppgjør i håndball-cupen. Storhamars unge herrelag møter et av Norges beste lag, Elverum, i Boligpartner Arena.

0
Publisert: 04.sep.2016 09:24
Oppdatert: 04.sep.2016 11:45

Det er første sesongen på flere år det er et herrehåndballag i Storhamar. Laget, som består av 17-åringer, i tillegg til to 18-åringer, skal bryne seg på en skikkelig nøtt søndag. Et av de beste lagene i Norge, Elverum, står på den andre banehalvdelen på Hamar Vest.

– Jeg gleder meg veldig, forteller lagkaptein Sondre Gjerdalen. Tirsdag spanderte han kake på de andre guttene, siden han hadde bursdag. De hadde akkurat spilt treningskamp mot damelaget til Storhamar.

– Jeg gleder meg også veldig, det blir morsomt å kjenne på nivået til et lag som spiller i Champions League, sier Henrik Jenssen.

Ikke favoritter

Kaptein Gjerdalen er veldig klar på hvem som er favoritter i denne kampen.

– Vi er jo ikke akkurat noen favoritter, men vi får lage show på hver scoring, på hvert forsvar. Vi gruer oss ikke. Det blir bare dritgøy.

Jenssen tror de kan lære veldig mye av søndagens kamp.

– Vi må bare suge til oss alt vi kan fra kampen. De er mye bedre enn oss, så da må vi bare ta til oss all den læringen vi kan, sier Henrik Jenssen.

Om forventninger til resultat, er guttene litt uenig.

– Målet innad i laget er å slippe inn under 55 mål, og score over 11 mål, forteller Jenssen.

Der er lagkaptein Gjerdalen litt uenig.

– Jeg synes det er litt pessimistisk. Jeg tror vi kan klare under 45 baklengsmål og score over ti. Det tror jeg skal være mulig, forteller Sondre Gjerdalen.

– Vi har lyst til å fylle hallen. og fylle mer enn damelaget, forteller guttene med et glimt i øyet.

Søndag er det lagt opp til festdag i Boligpartner Arena, med underholdning, 2. divisjonskamp for damer, og cupkampen som rosinen i pølsa.

Lade opp med gossip girl

Laget matchet seg mot damelaget i klubben tirsdag, og de tar til seg læring også der.

–Det er veldig god matching. De har oss på tempoet, men vi begynner å dra ifra på fysikken. Det er veldig god intensitet, noe som er veldig nyttig, det er veldig god læring, forteller Henrik Jenssen.

– Nå skal jeg lade opp til Elverum-kampen med å spise kake og se på Gossip Girl, så dette blir veldig bra, avslutter Gjerdalen muntert.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke