21. jul
Offensiv: Kodie Curran, her avbildet i Esbjerg-drakt under sluttspillet i vår, gleder seg til å komme til Storhamar. Han vil vinne bøtta. Foto: Frank Cilius/Scanpix
 
Vil lytte og lære av Thoresen
Kodie Curran (27) er den siste brikken i Storhamars puslespill mot NM-gull. Og han gleder seg til å spille på lag med Patrick Thoresen (33).

Publisert: 01.jul.2017 10:28
Oppdatert: 03.jul.2017 08:28

Kodie Curran kommer til Storhamar som nybakt dansk mester.

Og 27-åringen innrømmer at han gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

– Jeg ser veldig fram mot å komme til Storhamar og bli en del av organisasjonen. Det er under en uke siden jeg ble klar, men det kribler likevel etter å komme i gang, sier kanadieren som leverte 50 målpoeng på 63 kamper i Esbjerg sist sesong.

Thoresen-respekt

Selv om backen herjet i dansk hockey, er han klar på at laget er viktigst – ikke individuelle priser.

– Det er morsomt å gjøre personlige poeng. Men dersom laget ikke lykkes, spiller det liten rolle hvor mange poeng du har gjort selv, sier han.

Toveisbacken innrømmer at han gleder seg til å møte Patrick Thoresen.

– Patrick er en utrolig hockeyspiller – som har hatt en stor karriere, og han har vært veldig viktig for norsk hockey, sier Curran, som vil bruke året med Thoresen til å utvikle seg.

– Når du har en spiller som Patrick på laget, handler det om å prøve å lære så mye av ham som mulig. Du må se på hvordan han er som person og hva han gjør for å oppnå suksess, for alle ønsker å kunne oppnå de tingene han har gjort i karrieren, sier han.

god begge veier

Da HA-sporten spør om han kan beskrive seg selv som hockeyspiller, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å svare på hvordan jeg er som spiller. Men jeg liker å se på meg selv som en offensiv backtype, men jeg legger også stor stolthet i å forsøke å være den beste defensive backen på isen også. Det aller viktigste, dersom du skal vinne titler, er å ha en god defensiv, forteller han.

bøtta

Curran har store ambisjoner for sesongen, og han har gull i blikket.

– Målet vårt er å vinne gull og ta pokalen hjem. Men det er vi ikke alene om, for jeg tror alle lag har det som mål før man starter.

Leder av sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, som skal ha ros for en positiv Storhamar-sommer, sier følgende om backen.

– Han har offensive kvaliteter, og han var mestproduserende back i den danske toppserien forrige sesong. Han var også på årets lag der. Kodie er en offensiv og taklingssterk back, som også rydder bra opp i egen sone.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke