23. jul
Grunn til å smile: Lars Røste ser stolt på oppussingen av Vikingskipet. Det er allerede solgt 3.300 billetter til skøyte-VM.
 
Vil selge ut hele Vikingskipet til VM
I mars kommer skøyteeliten på besøk til Vikingskipet. Det skal arrangeres allround-VM på skøyter, og billettsalget startet tirsdag. Pågangen er allerede stor.

0
Publisert: 21.sep.2016 12:15
Oppdatert: 21.sep.2016 13:46

Salgssjef i Vikingskipet, Lars Røste, forteller om stor interesse, helt fra billettsalget åpnet.

– Vi startet tirsdag klokken ni, og til nå har vi solgt 3.300 billetter per dag. Det er en tredjedel av billettene, så det er en bra start, forteller Røste.

Målet er klart for arrangørene.

– Målet for oss er å selge alle billettene.Vi håper på fullt skip. Det er 6.000 billetter igjen per dag, så det er ingen fare å ikke få billetter ennå, fortsetter han.

Arrangementet går 4.til 5. mars 2017, og det planlegges underholdningstelt utenfor Vikingskipet, med tilhørende kickoff 3. mars.

Det skal imidlertid mye til om mesterskapet kan gi den første norske verdensmesteren i allround skøyter på mer enn 20 år. Sist gang en norsk løper vant VM allround, var Johann Olav Koss i 1994 i Göteborg.

Norges fremste håp er Sverre Lunde Pedersen blant gutta og Ida Njåtun i kvinneklassen. De største favorittene er nok blant de oransjekledde fra treskolandet.

interesse fra nederland

Spesielt fra ett land har Røste og resten av teamet fått merke stor pågang.

– Det har vært stor pågang fra Nederland så langt. Vi har tre-fire store nederlandske grupper som skal ta turen, og de er ofte tidlig ute med å bestille billetter. Nederlenderne har vært litt tilbaketrukket noen år nå, på grunn av litt vanskelig økonomi og dårlig kronekurs, men nå er de tilbake. I tillegg er det få mesterskap som går i Europa nå.

Jobben med å markedsføre mesterskapet har så vidt begynt, og Røste varsler om flere kampanjer.

–VI jobber tett med ferskvann for å få til en facebook-kampanje, der du kan vinne plass i en sofa i skipet, i tillegg til at du kan ta med deg møblene hjem etterpå. I tillegg til at vi samarbeider med skøyteforbundet om markedsføring. Vi håper også at løperne skal gjøre det bra.

Før den neste issesongen har det blitt jobbet på spreng for å få til oppgraderinger i Hamars storstue.

avansert ismaskin

– Vi har lagt nytt gulv, i tillegg til av vi har lagt nye kulderør under banene, som er lagt litt annerledes enn før. I tillegg har vi fått den mest avanserte ismaskinen i verden, tør jeg å påstå, som er laget spesielt for Vikingskipet. Vi har også fått to nye preppemaskiner. Dette sal hjelpe oss til å få jevnere forhold, og mer jevn temperatur på isen, forteller Jon Andersen, som er driftsansvarlig i Vikingskipet.

Den første isen er forventet å ligge klar til bruk 4. november klokken 15.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke