23. okt
BRONSE-GUTT: Espen Teppedalen Nordsveen.
 
VM-bronse til Espen Teppdalen Nordsveen
Espen Teppdalen Nordsveen (15) avsluttet skytingen i VM i Suhl i Tyskland i går med 387 poeng og bronsemedalje, bare ett fattig poeng bak sølvmedaljen. Nå går ferden videre direkte til NM i elgskyting på Oppdal.

Publisert: 18.jul.2016 19:22
Oppdatert: 19.jul.2016 06:21

15 år gamle Espen Teppdalen Nordsveen overrasket nok en gang og vant bronse på 50 meter viltmål 40 skudd mix i junior-VM i Tyskland i går ettermiddag. I vinter ble han europamester bare 14 år gammel med luftrifla Espen avsluttet mix-øvelsen knallsterkt i går med 99 av 100 mulige poeng på siste 10-skudden og det gjorde at han tok en soleklar tredjeplass.

Mye trening

– Jeg håpet på medalje, men visste at alt måtte klaffe. Det gjorde det og særlig godt gikk det mot slutten av seriene. Jeg trives best når det virkelig gjelder. Det føles veldig godt å få betalt for all trening. Jeg trener fast hver tirsdag og torsdag, men nå i den siste tiden har det nok blitt ei økt hver dag. Det var faktisk en periode på slutten av treningene nå før VM som jeg ble litt usikker på hurtigseriene, men det rettet seg heldigvis og det gikk jo bra her, sier Espen Teppdalen Nordsveen.

Etter de første 20 skuddene mandag formiddag lå Espen på fjerdeplass med 192 poeng, poenget bak pallen. På de siste 20 skuddene på ettermiddagen var Nordsveen best av alle og klatret opp på tredjeplass med 587 poeng, bare poenget bak sølvet og tre poeng bak gullet. Avstanden ned til fjerdeplass var hele sju poeng. Det ble dobbelt ukrainsk i juniorklassen med Ihor Kizyma på toppen av lista foran Maksym Babushok.

Prioriterer NM

Bronsemedaljevinneren dropper de to siste øvelsene i VM på 10 meter og drar hjem for å skyte NM i elgskyting på Oppdal i stedet. Dette var planlagt på forhånd etter Espens eget ønske og med full støtte fra foreldre og forbund.

– Det har vært fint her nede i Suhl, men det blir enda bedre å komme hjem til Norge. Jeg gleder meg til å møte igjen alle kjente og skyte på Oppdal, sa Teppdalen Nordsveen.

– Bare det at Espen velger å dra hjem til Oppdal for å skyte NM, forteller mye om både han og familien. Espen er et flott trenings- og konkurransetalent som jobber godt og holder beina på jorda. EM-gull og VM-bronse er uhyre sterkt av en så ung skytter. Og vi lar oss imponere av måten han gjør det på. Han blir bare bedre og bedre jo mer som står på spill. Slik var det i EM og her i VM avslutter han best av alle. Det er tøft gjort og veldig artig å se på, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Når det gjelder reiseopplegget hjem til Norge og Oppdal så blir det litt hektisk, men det var han også forberedt på.  - Bare jeg rekker innom i Løten og får bytte børse og patroner, så går nok dette bra, sier Espen Teppdalen Nordsveen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke