23. okt
NEI: Ve­mund Brek­ke Skard har ak­ku­rat brent en enorm Dala-sjan­se. Bru­mund­dal had­de fle­re gode mu­lig­he­ter som ikke ga utteling mot KFUM. FOTO: LARS HUL­LE­BERG
 
Wettermark ga ros til spillerne etter cuptap
Brumunddal-KFUM 2-3 Erik Wettermark gjorde ikke annet å rose sine gutter etter cupexiten hjemme mot KFUM.

Publisert: 02.mai.2011 04:12
Oppdatert: -
BRUMUNDDAL: Dala-gutta leverte en meget god kamp hjemme mot et ballsikkert KFUM-lag. 16 målsjanser hadde Erik Wettermark notert ned for sitt lag. Kun to av de ble omgjort til mål.
- Vi dominerer fullstendig de første 80 minuttene. Det er kun inneffektivitet som gjør at vi ikke dreper denne kampen, sier Erik Wettermark.

- Vi var gode

Han brukte noen minutter med laget sitt etter kampen. Ikke for å kjefte på dem etter cupexiten. Tvert imot.
- Jeg har akkurat gitt guttene ros. Det synes jeg var fullt fortjent. For vi var gode. I fjor ble vi utspilt av det samme laget. Nå var det vi som styrte og skapte det meste av sjanser.

- Drittmål

I seriekampen hjemme mot KFUM i fjor tapte Dala 2-0 etter to dødballscoringer.
Det var også Oslo-lagets vinneroppskrift denne gangen. Først skuddet Stian Sortevik vakkert inn 0-1 på et frispark fra 17 meter. 0-2 skuddet Christoffer Dahl rett inn på et hjørnespark.
- To drittmål, konstaterer Wettermark.
For det er ingen krise for Dala å ikke komme til den andre runden, selv om de gjerne skulle vært der.

Sliter hjemme

- Vi må ta med oss det positive fra denne kampen. Det var det nok av.
Helt siden Dala rykket opp i 2. divisjon har de slitt med å vinne på Sveum. Kun fem av de 13 hjemmekampene Dala spilte i fjor, gikk de seirende ut av. Årets første hjemmekamp mot Valdres, gikk heller ikke vegen, selv om de tok ledelsen.
- Det er en voldsom stor forskjell på det vi gjorde mot Valdres, og det vi leverte i dag, forteller Wettermark.

Sjansesløseri

Han var spesielt fornøyd med at Dala turte å spille og måten de tok ut KFUMs nøkkelspillere på.
- Vemund Brekke Skard tok Christoffer Dahl fullstendig ut av kampen. Eirik Olssen og Magnus Nysveen låste opp Tor Øyvind Reinemo. Vi turte å spille og satte opp Aleksander Melgalvis i mellomrommet så ofte vi kunne. Kun de siste 10-12 minuttene syns jeg KFUM styrtee.

- Veldig bra

Med en skadeplaget Øyvind Melgalvis på benken, vikarierte Eirik Olssen som kaptein. Han synes det er kjipt og misse på 2. runde.
- Cupen betyr ikke alt, men vi går alltid for å vinne. Første omgangen i dag er veldig bra. Det er noe av det bedre vi har gjort, mener Olssen.

Brekke Skard burde scoret

KFUM tok ledelsen etter 40 minutter. Kun tre minutter senere utlignet Aleksander Melgalvis. 1-2 kom etter 66 minutter. Dala fortsatte å trykke, men fikk isteden 1-3 i fleisen. Vemund Brekke Skard hadde alle sjanser til å skape spenning i kampen. Men fra sju meter klarte den tidligere Ipswich-spilleren å bomme.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke