16. sep
PÅ OFFENSIVEN: Sara Granberg Melbye og Håkon Mossige stilte politikerne til veggs i gårsdagens valgdebatt på Åkershagan opplæring og aktivitetssenter.
 
– Fikk ikke gå på Return-konsert
– Har ikke vi også rett på fritidsaktiviteter? Sara og jeg ville gå på gratiskonserten med Return, men det var ikke personale til å følge oss. Slik er det også på lørdager.

Publisert: 03.sep.2015 14:23
Oppdatert: 03.sep.2015 16:47

Ingen av de ni politikerne i panelet følte seg bekvemme da Håkon Mossige og Sara Granberg fortalte om hverdagen til funksjonshemmede under valgdebatten på Åkershagan opplæring- og aktivitetssenter i går.

Samtlige partier er nemlig for bedre aktivitetstilbud for ungdommene. Det kom fram da møteleder Tor Inge Martinsen stilte panelet overfor spørsmålet om det skal være like muligheter for alle?

– På grunn av personalsituasjonen var det ingen som kunne følge oss på Return-konserten, sa Håkon.

– Hva kan dere gjøre for at ungdommer med spesielle behov også kan delta på fritidsaktiviteter? spurte Sara.

Les også: Folkefest da Return spilte under Stangedagene

Frivillige

– Det kan søkes om brukerstyrt personlig assistent. Jeg tror heller ikke her at Stange kommune kan komme utenom samarbeidet med frivillige organisasjoner. Det må være vilje til å koble på Røde Kors og Frivilligsentralen, sa KrFs Kjell Bjørseth.

Møteleder Martinsen spurte Bjørseth om han synes du det er greit at en gruppe i samfunnet må være avhengig av frivillige for å få et fritidstilbud?

– Nei, svarte politikeren.

Helt vanlige tilbud som jobb og egen bolig, tar de fleste for gitt, men som ikke gjelder for alle.

Svein Tilmers jobber sammen med Sara i Åkersposten. På redaksjonell plass har de tatt opp behovet for flere assistenter, egen bolig og standarden på vegen ned til Åkershagan opplæring- og aktivitetssenter. Brukerne opplever at skolevegen til og fra ÅOA er utrygg. Når vil denne vegen bli utbedret? spurte tilhørerne.

– Ingen er fornøyd med veger som er hullete og humpete. Vi er ikke fornøyd. Problemet er at mange veger er i dårlig stand. I tillegg bruker vi mange penger på andre tiltak. Jeg kan ikke love at vi neste uke utbedrer strekningen. Vi forstår problemet og vil gjerne gjøre noe med det, sa Truls Wadd fra Arbeiderpartiet i Stange.

Venstres Erik Ringnes ble trukket fram som en av de fremste ildsjelene for Felles framtid i Ottestad der 10 utviklingshemmede skal få bolig. – Heldigvis skjønte Ap med sin ideologiske aversjon mot private løsninger, at tiltaket var for godt til å avvises, sa Ringnes i debatten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke