13. des
Lei: Kjell Bjørseth, KrF og tobarnsmor Tine Adolfsen er frustrerte over vegstandarden.Foto: Henning Holter Christensen
 
– Skandalevegen
Tobarnsmor Tine Adolfsen er mamma i Holmlund barnehage. For ett år siden klagde foreldrene over vegen. Beboer Laila Nordhagen har hatt dårlig veg i 25 år. Nå har KrFs Kjell Bjørseth fått nok.

Publisert: 02.sep.2015 08.51
Oppdatert: 02.sep.2015 08.54

Bankmannen Bjørseth er selv oppvokst i Ottestad. Trafikksikkerhet og trygge veger er to av hjertesakene til lokalpolitikeren.

Etter siste formannskap onsdag 26. august er Bjørseth frustrert.

– Jeg stilte spørsmål om vegen og fikk til svar at utbedring neppe kan gjennomføres før i 2017, tidligst i 2016. Er Stange kommune beredt på å betale erstatning på alle biler som må verksted fordi de blir ødelagt på den dårlige vegen? Det var oppfølgingsspørsmålet mitt, men ingen kunne gi et fullgodt svar. Dette er skoleveg, bussrute. atkomst til barnehage og transportåre for hundrevis av ottestadbeboere. Ringvegen som går motsatt veg har allerede fått økt belastning, som er en stor ulempe for nærmiljøet. Det er veldig uheldig at trafikken her er økt på grunn av vegforfallet, sier Bjørseth.

Liten framdrift

Mor Tine Adolfsen sier ei samlet foreldregruppe tok opp den dårlige vegstandarden på et barnehagemøte i fjor, men ingenting har skjedd.

– Nå utbygges barnehagen og enda flere skal kjøre Holmlundvegen. Flere boliger er også under planlegging på Engvoldhagan. Vi er bekymret. På vinteren med sporete veger er det skummelt å levere unger i barnehagen, føler jeg, sier Adolfsen.

– Ikke fornøyd med svaret

Ifølge Bjørseth er han ikke fornøyd med svaret politikerne fikk i formannskapet.

– Svaret jeg fikk var at kommunen avventer reguleringsplanen for det nye boligfeltet. Da formannskap og kommunestyre behandlet utvidelsen av Holmlund barnehage tok jeg også opp vegsikkerhet og standard i Holmlundvegen. Det er mange skoleunger Hoberg skole og antallet barnehageunger øker. Situasjonen er uholdbar, vi må snarest ha på plass en bedre veg. Noe må skje nå. Jeg er flau på vegne av Stange kommune, sier Bjørseth videre.

Laila Nordhagen sier veglappingen ikke holder mer enn to til tre dager.

– Jeg har bodd her i 32 år. I 25 år har vegen vært dårlig, sier hun.

Vil reparere det verste

Virksomhetsleder Knut Hushagen opplyser at kommunen vil følge opp vegen fortløpende.

– Vi skal utføre utbedringer på Holmlundvegen fortløpende, men vi kan ikke gjøre tunge tiltak nå på grunn av reguleringsplanarbeidet som pågår. Vegen må fortløpende skjøttes og skal tåle den økte belastningen i tida framover, avslutter Knut Hushagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke