5. des
POPULÆR TRIM: Jessica Grønstad forteller om utvidelser og stor interesse for å trene hos Family Sportsclub i Løten der hun selv gir gode råd om sunt kosthold. Dagens velger er godt forberedt til valget. FOTO; FRANK BRANDSÅS
 
- Valget står mellom Ap og Sp
Dagens velger: Jessica Grønstad (34) fra Løten er trebarnsmor, gift, kostrådgiver og jobber 80 prosent ved Family Sportsclub i Løten. Denne uken hadde hun helst ryddet barnerom med ungene. Valget, som hun forbereder, står mellom Sp og Ap.

0
Publisert: 09.sep.2015 07.03
Oppdatert: 09.sep.2015 07.09

– Hva er viktigst for deg akkurat nå, Jessica?

– Akkurat nå studerer jeg litt i tillegg til jobben for å lære mer om ernæring. Men det viktigste er hvordan ungene har det.

– Hvordan er det å være småbarnsmor og ha skolebarn i Løten?

– Det er veldig bra. I Løten har de vært flinke til å sentralisere slik at det er kort veg mellom de ulike kontorene man må innom. Og skolene synes jeg er bra her.– Hvis du kunne velge helt fritt; hva hadde du gjort i denne uka?

– Da hadde jeg tatt med ungene mine og ryddet rommene deres. Jeg hadde tatt ut alt de ikke trenger og levert det til Tøyen i Oslo. Der samler de inn til syriske flyktninger og andre som trenger varme klær og leker.– I hvor stor grad følger du med på valgkampen?

– Jeg har lest to av de 20 programmene jeg har fått tilsendt og sett litt på et tredje. Jeg følger ikke debattene på TV fordi det blir for langt unna det lokale sakene.

– Hvordan følger du med på valgkampen?

– Jeg prater med dem som stiller til valg lokalt – det er jo dem vi skal stemme på. Så langt har jeg pratet med Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De er deres program jeg har lest og sett på.

– Velger du ett av de tre?

– Ja, det gjør jeg ganske sikkert. Jeg merker også at det kan bli forskjell på hva du stemmer på sentralt og lokale. Lokalvalg er mer avhengige av personene. Jeg har stemt på forskjellige partier.

– Hvem har du stemt på?

– Det er fra Høyre til Arbeiderpartiet. Jeg har også stemt på Senterpartiet i lokalvalg.– Hva avgjør hva du lander på?

– Det må vel bli hvor mye jeg tror på det de skriver, altså om jeg tror at de får gjennomslag for den politikken de ønsker. Det hjelper lite å stemme på et lite parti som ikke får gjennomslag for noe.

– I Løten har Ap rent flertall. er du fornøyd med styringen?

– Ja, jeg har i alle fall vært det. Men jeg tror at Arbeiderpartiet nå vil tape mye på saken om undergangen under jernbanen. Den tror jeg blir avgjørende for mange.– Er den saken alene grunn nok til at du kan droppe Ap?– Nei, det tror jeg ikke. Jeg ser mer helhetlig på valget enn som så

– Hvem synes du har gjort det best?– Lokalt tror jeg Senterpartiet har et godt ansikt utad med Marte Larsen Tønseth. Hun gjør mye bra og har vist at hun er flink til å organisere.– Det høres ut som du velger Sp?– Det vet jeg ikke. Jeg må se over programmet deres en runde til før jeg bestemmer meg.

– Én kommune for Hedmarken er ett tema. Hva tenker du om det?

– Jeg synes at vi kan ha de kommunene vi har i dag. Men jeg tror det blir vanskelig å komme utenom en storkommune på sikt.

– Privatisering av omsorg er et tema i Løten. Hva synes du?

– Nasjonalt tror jeg at man bør ha noen private tilbud for å frigjøre plasser i det offentlige. Jeg tror også at privatisering vil økte kvaliteten i det offentlige.

– Hva er det beste du kan si om Løten?

– At Løten er passe liten, samtidig som vi har alt vi trenger her. Det er enkelt å komme i kontakt med alle du trenger. Og det er kort veg til både Hamar og Elverum.

– Og hva liker du minst?

– Eiendomsskatten, men den har sine fordeler, den også. Svømmetilbudet synes jeg er dårlig her, selv om det er rettet litt på i det siste.

– Helt til slutt; Hvem er din favoritt til Løten-valget akkurat nå?

– Det står mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet – det gjør det.

Frank Brandsås

fbr@h-a.no / 918 28 968

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke