16. sep
TRESKE-DILLA: Jonas Gahr Støre (til venstre) takket pent for seg etter at Gjermund Ruud Skjeseth hadde latt Ap-lederen få kjøre 23-åringens skurtresker til om lag halvannen million kroner. Støre mener at Arbeiderpartiets politikk vil gjøre det lettere å bli heldagsbonde enn dagens regjering legger opp til.FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
23-årig bonde imponerte
Ap-leder Jonas Gahr Støre er mektig imponert av satsingen til bonde Gjermund Ruud Skjeseth. At Ap-toppens læremester kommer fra partiets arvefiende i Stange var OK for Ap.

Publisert: 01.sep.2015 09:22
Oppdatert: 01.sep.2015 09:26

– Jeg setter stor pris på å få et slikt besøk og at jeg dermed kan være med på å påvirke politikken fra bånn av. Jeg synes det er interessant å prøve å påvirke politikken.

Det sa Gjermund Ruud Skjeseth (23) til HA etter møtet med Arbeoderparti-toppen inne på gården.

Deretter bar det ut for å kjøre skurtresker – noe som Støre fikk smaken på da han debuterte hjemme hos Einar Myki i Løten i fjor. Sammen med et bilde av Støre fra signeringen av delelinje-avtalen er et bildet fra Løten-besøket det eneste på kontoret.

Heltidsbonde vanskelig

Støre sa seg mektig imponert over satsingen til den unge gårdbrukeren i Romedal. I tillegg til å drifte egne snaut 400 mål forpakter 23-åringen like mye. I tillegg har han kjøpt avanserte maskiner som brukes til omfattende leiekjøring til både såing og tresking.

På toppen av dette har Ruud Skjeseth 80 prosent stilling som rådgiver innen landbruk.

Nettopp hans ønske om å være heldagsbonde var da også hovedtemaet i praten mellom 23-åringen og Arbeiderparti-lederen.

– Min drøm er å bli heldagsbonde, sa 23-åringen. Han understreket at dagens regjeringen ikke skal ha æren for at det i fjor ble et godt kornår for andre år på rad.

Senterparti-politiker

23-åringen står på sjetteplass på kommelista til Senterpartiet i Stange.

Det var overraskende for Ap-ordfører Nils A. Røhne:

– Det visste jeg ikke. Men jeg kan se det som en tanke på et framtidig samarbeid med Senterpartiet i Stange. Det er savnet, men ikke særlig realistisk, sa Røhne til HA.

Sekretær Grete Mikalsen i Hedmark Arbeiderparti sa det slik da HA spurte om ikke Ap klarte å finne en Arbeiderparti-bonde å ta Ap-toppen hjem til:

– De finnes helt sikkert, Men dette er et fellesarrangement med Hedmark Bondelag. Det viktigste var å finne en bonde som tenker framtidsrettet. Vi tenkte på næring, og ikke på parti, sa Mikalsen.

Lederen for Hedmark Senterparti, Aasa Gjestvang fant det veldig morsomt at Ap-toppene dro hjem til en Senterparti-bonde:

– Det er overraskende, men flott at Ap besøker Senterparti-folk og vil promotere en skikkelig senterpartist, sa Gjestvang og lo.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke