5. des
GRAFIKK: JORUN U. REFSAHL.
 
Ap faller - må ha ny partner
Sps ordførerkandidat Aasa Gjestvang øyner muligheten for maktskifte etter partiets byks på dagens HA-måling. Tross skrellet for Ap, er ordfører Nils A. Røhne i kamphumør. Ap og SV har nesten flertall.

Publisert: 09.sep.2015 06.23
Oppdatert: 09.sep.2015 07.17

Sp presenterte i går sin næringssatsing på Kolomoen, med grønn profil og jernbanespor for å skaffe ny næringsvirksomhet til kommunen, for HA. I tillegg til vanlig handel ønsker partiet å legge til rette for plasskrevende industri i Stange.

Under presentasjonen fikk Gjestvang og partiets listekandidater Lars Erik Ruud og Kjetil Mostue, presentert tallene fra meningsmålingen.

– Tallene i meningsmålingen gir pågangsmot i den siste uka før valget. Det blir spennende fordi det politiske Stange er i bevegelse. Det er tydelig at spørsmålet om kommunesammenslåing opptar folk og viktig for Sps gode framgang. Det gleder meg enormt at det ser ut til å bli dynamikk i stangepolitikken igjen. At Ap ikke får flertall alene er det viktigste i tillegg til at Sp gjør det så godt. Det ligger an til å bli mer fart i stangepolitikken, sier Gjestvang, som drømmer om å bli Stanges ordfører etter valget.

– Det er ingenting jeg har mer lyst til enn å være med og utvikle Stange i et annet tempo enn til nå. Valget skal gjennomføres først og vi må ha is i magen, sier Sp-lederen.

Røhne er optimist

– Jeg er veldig optimistisk. Sammen med SV får Ap 17 representanter på målingen. For flertall mangler vi bare ett mandat. Vi er interessert i å dele makt og forhandle. Meningsmålingen har en feilmargin på opp til hele seks prosent og det er bare en måling som gjelder, nemlig valgresultatet den 14. september. Med 43,4 prosent har Ap et realistisk mål å nå målet om flertall, for eksempel sammen med SV. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle holde oss over 50 prosent oppslutning. Da vi fikk 52,6 prosent i 2011 var vi interessert i å ikke ta alle posisjoner selv og Sp fikk planutvalget. Denne linjen vil vi fortsette. Det er verdt å merke seg at Ap i Stange ligger 1,7 prosent over kommunevalgresultatet i 2007, sier Nils A. Røhne.

Sp gjorde et dårlig valg for fire år siden, med bare 7,2 prosent. I dag mener Gjestvang at smellen skyldtes at partiet oppsiktsvekkende 14 dager før valget gikk ut og støttet Røhne som ordfører.

– Vi har lært mye helt siden valget for åtte år siden. Valgkampen har vært vellykket. Vi er blitt beskyldt for å drive en uredelig valgkamp, men det har falt på sin egen urimelighet. Kommunesammenslåing er en landstrend som for alvor også har engasjert velgerne i Stange, avslutter Aasa Gjestvang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke