13. des
 
Dette mener poliktikerne

0
Publisert: 02.sep.2015 11.52
Oppdatert: 02.sep.2015 11.52

Solfrid Vestheim, Ringsaklista

– Fjellet må ikke miste sitt særpreg. Vi ønsker å bevare Lunkelia. Vi registrerer det store engasjementet og mener at det bør det tas hensyn til. Det er en stor fortetting i fjellet, og videre utbygging må skje med forsiktighet.

Hanne Sofie Holmen, Venstre

– Venstre mener kommunestyrets vedtak om et hyttefelt i Lunkelia ikke burde blitt godkjent i utgangspunktet. Saken har i tillegg blitt for lite konsekvensutredet i forhold til øvrige utfordringer som veg og all infrastruktur som kommer til hyttefeltet. Tida er inne for en markagrense i Ringsakfjellet.

Odd-Hermann Roel Børke, Høyre

– Det er vedtatt en utbygging. Forutsetningen for det er at Pihl kommer med en plan som gjør det mulig å bygge ut. Gjør de noe annet med en dårlig reguleringsplan, kan det skje noe. Vegløsning er avgjørende. Det står heller ikke at det skal bygges 60 hytter, men inntil 60 hytter.

Kai Smeby, SV

– Pihl bør gjøre helomvending og droppe Lunkefjell. Smertegrensen for fjellet begynner å nærme seg. Skal en bygge ut mer i Ringsakfjellet bør grunneierne jobbe med fortetting av dagens hyttefelt i stedet for å utbygge nye områder.

Svetlana K. Johnsen, Frp

– Vi forstår at berørte naboer føler dette som en ulempe, mens andre kaller det utvikling. For Sjusjøen er det positivt. Flere hytter gir flere gjester. Da følger turistnæringen etter med flere aktivitetstilbud og bedre infrastruktur. Vi politikere må tilrettelegge via kommuneplanen og reguleringsplan som gjør det forutsigbart for nåværende og framtidige hytteeiere.

Odd-Amund Lundberg, Sp

– Lunkelia er en meget vanskelig sak, synes vi i Sp. Det finnes argumenter både for og imot. Vi forstår at Pihl ønsker å utnytte det inntektspotensialet som ligger der for dem, men samtidig så må det på et eller annet tidspunkt sies stopp til videre utbygging på Sjusjøen. Så her kan vi verken svare ja eller nei.

Anita Ihle Steen, Ap

– Det må Pihl selv vurdere. Området er etter en bred prosess og vurdering av både administrasjon, regionale myndigheter og flertallet i kommunestyret satt av som mulig nytt hytteområde i kommuneplanen. Nå må reguleringsprosessen avklare de elementer i saken som det er protester imot.

Tom Synstad, Pensjonistpartiet

– Vi mener Pihl bør legge planene på is nå, gå inn i en dialog med hyttefolket og skape en atmosfære som gagner alle. Hyttebygging på Sjusjøen har nådd et toppunkt når de igangsatte prosjekter er ferdige. Det er ikke god markedsføring for verken Sjusjøen eller kommunen at mange tar til kraftig motmæle mot både utbygging og avgiftsøkninger i fjellet er tilreisende fra utenfor Ringsaker. Ingen er tjent med å gjennomføre dette.

Thomas Eriksen, Miljøpartiet de Grønne

– Ja, Pihl bør snu og stoppe prosjektet. Smertegrensa for utbygging i fjellet er nådd nå. Det er fordi dette området benyttes til beitemark for sau, og nærheten til naturen forsvinner for dem som allerede har hytte der hvis det bygget ut mer. Vi må ikke glemme at området benyttes mye til rekreasjon.

Oluf Maurud, KrF

– KrF har vært og er mot utbyggingen av Lunkelia/Heståsen, men så lenge det ble flertall for dette i kommunestyret så gjør ikke Pihl noe galt når de starter utbyggingen. En annen sak er hvor lurt det er å presse dette gjennom når vi ser hvor betent denne saken fortsatt er. KrF mener at smertegrensa for utbygging i Sjusjø-området er nådd. Jeg mener at man burde lyttet til protestene før saken ble vedtatt i kommunestyret. Det var da vi skulle sagt nei.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke