13. des
I KAMPHUMØR: Ordfører Nils A. Røhne får ikke rent flertall i meningsmålingen. Et sterkt SV kan bli redningen. FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Faller med 9,2 prosent
Ap i Stange går tilbake med 9,2 prosentpoeng sammenlignet med 2011-valget, men småpartiene er i enda større trøbbel.

Publisert: 09.sep.2015 06.23
Oppdatert: 09.sep.2015 06.23

På den nye meningsmålingen opplever Frp dramatiske tall. Fra å være det nest største partiet i Stange før stortingsvalget for seks år siden, blir Frp nå mer enn halvert til 3,5 prosent, og mister to mandater i kommunestyret. Frp får bare ett mandat. Eiendomsskatt ser ikke ut til å være den store valgkampsaken i Stange. Frp er de eneste som konsekvent har stemt imot eiendomsskatt.

Pensjonistpartiet sliter også i stangepolitikken og er på målingen helt ute av kommunestyret.

Venstre har tilbakegang på 2,3 prosentpoeng sammenlignet med 2011-valget. Med tre prosent oppslutning mister partiet ett mandat. Høyre styrker seg med 3,2 prosent fra 2011 til 14,9 prosent og er jevnstore med Sp. Bygdelistas Arild Olsen ser ut til å holde stillingen med 3,3 prosentpoeng.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke