13. des
 
Byberg og Fangberget var best
Alle partiene i Hamar samlet seg til valgdebatt. Her er HAs vurdering av de ti som var med.

Publisert: 07.sep.2015 18.56
Oppdatert: 08.sep.2015 06.39

Debatten - terningkast 4

Det ble aldri fullt fyr i debatten til tross for et smekkfullt Kulturhus. Temaene som ble diskutert var økonomi og Hamar inn i framtiden. Debatten løftet seg ørlite i siste akt, men tok aldri helt av. Deltakerne og debattledere leverte alle en god innsats, men man vil neppe snakke om denne debatten i lang tid.

Her er vår vurdering av debattantene:

By- og bygdelista Einar Busterud - terning 4

Ikke helt i storslag. Litt flåsete og uvanlig nølende til han å være, men kom seg utover debatten.  Spesielt på den avsluttende ordførerduellen var han tilbake i gammelt slag.

Høyre Knut Fangberget - terning 5

Rolig som skjæra på tunet, men kanskje litt for rolig av og til? Mangler litt engasjement for å sette fyr på salen. Sterk og trygg på biten om økonomi. Framstår med troverdighet og blir aldri spilt ut over sidelinjen. Er en meget dreven politiker som tydeligvis trives i en slik setting.

Ap Morten Aspeli - terningkast 4

Begynte meget nølende, men kom seg veldig, spesielt i andre akt av debatten. Da var usikkerheten borte og engasjementet på plass. Var spesielt god da han ble angrepet av sine konkurrenter og således fikk vekket sitt engasjement, men ble litt for defensiv i ordførerduellen til slutt.

Venstre  Live Giset - terningkast 4

Begynte litt nølende, men er en ærlig politiker som snakker rett fra levra. Etterhvert i debatten kom hun bedre til sin rett. Tydelig og frisk i språket.

PP  Jan M. Oreld terningskast 2

Ble anonym i dette selskapet og bidro lite for å være med i debatten. Spesielt i første akt var han fryktelig anonym. Var mer aktiv etter pausen, men klarte aldri å skape særlig engasjement for sakene sine.

Sp  Ivar Skramstad terningskast 2

Ble parkert i denne debatten og meldte seg aldri inn i debatten.

SV Tom Sagen terningskast 4

Et ubeskrevet blad, men kom godt ut av debatten. Har en litt «laid back»-holdning til det hele som til tider sjarmerte publikum i Kulturhuset.

MDG Katrine Aalstad terningskast 3

Får toppkarakter for sitt engasjement, men det kan det litt mye av og til. Noen av eksemplene hennes blir vel flytende faller i så måte gjennom rent troverdighetsmessig. Leste også alt for mye opp fra sitt manus hun hadde foran seg. Men for all det: Et frisk pust i Hamar-debatten.

KrF Geir Byberg terningskast 5

Har utviklet seg til en dreven politiker som behersker slike debatter på en god måte. Har også blitt mye tydeligere i sin formidling enn han var tidligere. Var nok litt mer opptatt av å forsvare Morten Aspeli og fikk ikke godt nok fram Krf sin politikk. HA kårer ham til dagens beste i panelet.

Frp Erling Behrens - terningkast 4

Stilte som eneste debattant opp i slips og dress. Er saklig og dannet og snakker Frp-politikk, men han sliter med å forklare hvordan de skal klare å kutte så mye kostnader som de legger opp til. Møtte mye motstand fra de andre, men håndterte dette bra.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke