13. des
FYLKESRÅDET: Dagens fylkesråd består av fra venstre: Anne Karin Torp Adolfsen (Ap), Lasse Juliussen (Ap), Per-Gunnar Sveen (Ap) og Aasa Gjestvang (Sp).FOTO: Finn Arne Eriksrud Original bildetekst:
 
Går for fire nye år
Fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp) fortsetter gjerne samarbeidet med Ap, mens Høyre vil strekke seg langt for å få et maktskifte i fylkeskommunen.

Publisert: 09.sep.2015 07.03
Oppdatert: 09.sep.2015 07.10

Kun 56,9 prosent avga stemme ved fylkestingsvalget for fire år siden. Sp-listetopp og fylkesråd Aasa Gjestvang håper på større oppslutning om valget i år.

– Vi vil jo gjerne ha flere til å engasjere seg i utviklingen av Hedmark. Mange ting står på spill. Dette er et særdeles viktig valg, nå som kommune- og regionreformen kommer. Hvordan skal hedmarkskartet bli seendes ut? Det slaget står i denne kommende perioden. Da har det mye å si hvilke politikere som sitter i fylkestinget, mener Gjestvang.

Lite temperatur

Som Sp-politiker vil hun kjempe for at kommunegrensene beholdes som i dag, og at fylkeskommunen består, og helst styrkes.

Det har ikke vært mye temperatur i valgkampen på fylkesnivå, men Gjestvang mener dette ikke skyldes mangelen på viktige saker i fylkespolitikken.

– Det har vært stille, og jeg kunne ønske vi fikk mer oppmerksomhet. Det ligger litt i fylkeskommunenes natur, å ha et overordnet fokus, og det framstår kanskje lite konkret for velgerne, men vi er også en tjenesteleverandør, og folk bryr seg jo om det vi leverer. De er opptatt av at bussen går som den skal, at vegen asfalteres, og at tilbudet i den videregående skolen er bra, sier Gjestvang.

Vil ha maktskifte

Takket være Sp fikk Ap beholde makten i fylkestinget for fire år siden. Gjestvang er åpen for å fortsette samarbeidet.

– Ap er det partiet vi har mest likheter med, sier Gjestvang.

Hedmark Høyres listetopp, Rune Øygarden, går nå dørbank over hele fylket i håp om å skaffe nok stemmer til et maktskifte.

– Vi klarer ikke å ta makta alene, men vi er villige til å strekke oss veldig langt for å endre maktsituasjonen i Hedmark, sier Øygarden.

Hans mål er å få byttet ut dagens parlamentariske styresett i Hedmark med formannskapsmodellen, som han mener er mer inkluderende.

– Vi vil jo i utgangspunktet legge ned fylkeskommunen, men vi stiller til valg, og vil gjøre en god jobb der. Det hjelper overhodet ikke å boikotte fylkestingsvalget, sier Øygarden.

Han tror de store avstandene er med på å forklare mangelen på temperatur i fylkestingsvalget.

– Den lave temperaturen avspeiler vel også manglende interesse rundt fylkespolitikken, sier Øygarden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke