5. des
KOM SENT: Forhåndsstemmene fra Løten på valgkvelden. Årsaken var at én person glemte å trykke på en knapp.
 
Glemte å trykke send
Valgsekretær Tore Edvardsen erkjenner tabbe bak forsinket valgresultat: Han glemte å trykke på sendeknappen da forhåndsstemmene var ferdig telt.

Publisert: 17.sep.2015 06.12
Oppdatert: 17.sep.2015 11.45

Politikere og journalister – og trolig mange spente velgere – ventet lenge på at forhåndsstemmene i Løten skulle tikke inn valgkvelden mandag. Først en time og et kvarter på overtid, bare minutter før HAs nøye planlagte Løten-side gikk i trykken i all hast, kom resultatene av forhåndsstemmene.

Skal evalueres

Årsaken er tidligere blitt forklart som en teknisk svikt, men det er heller en menneskelig svikt det dreier seg om, kan kommunens stabssjef og valgsekretær, Tore Edvardsen fortelle:

– Jeg glemte rett og slett å trykke på en knapp. Tellingen var ferdig klokka 20.15, og resultatene skulle vært rapportert inn klokka 21. Langt på overtid ble jeg gjort oppmerksom på at resultatene våre ikke lå ute, og innså da hva som hadde skjedd, innrømmer han overfor HA.

– Burde rutinene vært annerledes for å sikre at rapporteringen ikke avhenger av én person?

– Vi skal ha en evaluering om få dager, der vi skal diskutere blant annet hvordan vi skal unngå at noe sånt skjer neste gang, svarer Edvardsen.

Han har fått klager også på at det endelige valgresultatet kom sent, men mener det har en logisk årsak:

– Det rapporteres ikke kretsvis fra Løten, slik som i Hamar, og stemmene fra alle kretser må inn til felles tellekontor på Tingberg. Det tar mer tid, forklarer han.

Ordføreren henviste til ansatt

Ordfører og leder av valgstyret, Bente Elin Lilleøkseth svarte HA onsdag at sene valgresultater beror på en teknisk feil, og forklarte HA det samme som Edvardsen om stemmekretser. Men deretter henviste hun til Edvardsen, en ansatt, for ytterligere kommentarer. Han var den som hadde førstehånds kunnskap om hva som skjedde.

På spørsmål om ikke hun selv burde tatt støyten og svart for det "tekniske problemet", svarer hun følgende:

- Jeg mener det er kurant at administrasjonen gir opplysninger om den tekniske gjennomføringen av valget. Tore Edvardsen er leder av valgsekretariatet. Nå skal vi som vanlig evaluere gjennomføringen av valget og se på hvilke tiltak som er nødvendig for at det ikke gjentar seg.

Disse skal styre Løten

Men resultatene av valget har vi for lengst fått tilgang på nå, og i går kom også mandatfordelingen i Løten. Følgende 25 personer tar plass i kommunestyret fra slutten av oktober:

Arbeiderpartiet:

Bente Elin Lilleøkseth

Jørn Arild Flatha

John Magne Pedersen Tangen

Karoline Nilssen

Turi-Ann Melvold

Åse Høiby Bråthen

Andres Lopez Aliciasson

Martin Kjelsrud

Kristian Dragsten

Laila Jenssveen

Idun Torp Adolfsen

Senterpartiet:

Marte Larsen Tønseth

Kjell Ingar Olsen

Else Bjørke

Oddbjørn Kleppen

Jorun Langseth Ottosen

Nikolai Nordtorp Larsen

Stian Nybakken Olsen

Mette Stikholmen

Høyre:

Kjell-Erik Nordahl

Anders Bronken

Fremskrittspartiet:

Per Egil Storsveen

Sosialistisk Venstreparti:

Gunnar Søberg

Miljøpartiet De Grønne:

Jon Lurås

Venstre:

Silje Hafslund

Se mer fullstendig oversikt her

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke