5. des
Knut Fangberget
 
Fangberget minst populær
Flest foretrekker Einar Busterud som ordfører, mens Morten Aspeli og Knut Fangbergets popularitet daler.

Publisert: 08.sep.2015 06.18
Oppdatert: 08.sep.2015 06.49

HA har også stilt spørsmålet om hvem folk foretrekker som ordfører i Hamar; Einar Busterud, Knut Fangberget, Morten Aspeli eller noen andre.

37,7 prosent svarer at de foretrekker Busterud, som er en framgang siden juni, hvor 36,1 prosent ønsket Busterud.

Morten Aspelis popularitet er dalende, og 23,8 prosent svarer nå at de ønsker Aspeli. I juni var det 27,7 prosent som svarte at de ønsket Aspeli.

Fangberget faller

Lavest personlig popularitet har imidlertid Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget. Mens 16,8 prosent foretrakk Fangberget i juni, har dette nå falt til 8,6 prosent.

Fangberget selv har ingen formening om hva dette kan skyldes.

– Det vil jeg ikke spekulere i. Det er fortsatt igjen en del av valgkampen, og vi satser alt på å runde en oppslutning på 20 prosent, sier Fangberget.

Tilhengere i alle leire

Mens 95 prosent av dem som svarer at de stemmer på By- og bygdelista foretrekker Einar Busterud som ordfører, er det bare 68 prosent av Arbeiderparti-velgerne som sier at de ønsker Morten Aspeli, og 63 prosent av Høyre-velgerne som ønsker Knut Fangberget som ordfører.

Hos dem som sier de vil stemme Miljøpartiet De Grønne, er stemningen størst for Einar Busterud som ordfører, mens Busterud og Aspeli står noenlunde likt blant Sp-velgerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke