13. des
 
Partiene om kommunesammenslåing

0
Publisert: 03.sep.2015 13.12
Oppdatert: 03.sep.2015 13.12

Løten SV er helt imot kommunesammenslåing. Dette er det ingen tvil om. Vi har regnet på dette tidligere og ser ingen fordeler ved å slå oss sammen til en storkommune. Da vil Løten bli en utkant av Hamar. Se på hva Vang får igjen for sammenslutningen med Hamar: Ingen delaktighet.

Vi i Ap er imot kommunesammenslåing. Vi mener at Løten, med cirka 7.600 innbyggere, er en effektiv kommune med gode tjenester for innbyggerne. Skole og velferd må drives «der folk bor» – og i Løten bor det folk over alt. Vi er skeptiske til sammenslåing og at det vil kunne føre med seg dårligere tjenester til innbyggerne. Det er kort veg mellom folk i Løten – vi er også bekymret for at frivilligheten og engasjementet vil bli mindre ved en sentralisering.

MDG Løten er imot kommunesammenslåing. Løten er en god kommune å bo i. Løten er et sted ting skjer. Det er nærhet til administrasjonen og politisk ledelse. Vi har godt interkommunalt samarbeid der det er nødvendig. Å bli utkant i en storkommune vil svekke alt det gode vi har. Folkeavstemning skal ha det endelig ordet – det skal ikke et sentralt pålegg ha.

Vi er helt klart imot kommunesammenslåing. Vi ønsker folkelig demokrati av noen du kjenner, og at du skal ha kort veg til folkevalgte og kommuneadministrasjon. Lokalt forankrede beslutninger fører til at flere føler eierskap til samfunnsutviklingen. Det bygger et sterkere lokalt og nasjonalt fellesskap, og styrker opplevelsen av tilhørighet. Lokalkunnskap gir mulighet for godt tilpassede løsninger og en effektiv tjenesteproduksjon.

For Venstre er det viktigste at kommunen klarer å ivareta framtidas oppgaver og at folk fortsatt har innflytelse over egen hverdag. Større kommuner er ikke automatisk et gode, og hva som er best for Løten er vanskelig å ta stilling til før vi ser resultatene av samtaler med nabokommunene. Venstre er imot tvangssammenslåing og mener folkeavstemning i den enkelte kommune må ha avgjørende betydning i dette spørsmålet.

Løten kommune skal være en fornybar kommune. Løten kommune bør gjennomgå sin egen organisasjon og tjenesteyting før endelig beslutning om kommunesammenslåing fattes. Utredninger som er igangsatt må også tas med i vurderingen. Vi må vite noe om fordeler og ulemper. Det vet vi ikke i dag. Derfor er Løten Høyre avventende til å si ja eller nei så langt.

Løten Frp er opptatt av å verne om det beste for Løten kommune og innbyggernes interesser. Vi ønsker en bredere utredning på hvordan en kommunesammenslåing vil påvirke innbyggerne i kommunen. Kommunesammenslåing er et stort tema som må drøftes, og alle elementer som påvirker kommunen må vurderes grundig før vi vil ta en endelig beslutning om kommunesammenslåing.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke