13. des
SV-Nykommer: Tom Sagen er Hamar SVs førstekandidat og et ubeskrevet blad i Hamar-politikken. Deres ambisjon for valget, er først og fremst å beholde dagens ene mandat i kommunestyret. FOTO: Eli J. haugen
 
SV vil øke eiendomsskatten
Hamar SV er det eneste partiet i Hamar som går til valg på å øke eiendomsskatten. De økte inntektene skal brukes til å dreie kommunen i mer miljøvennlig retning.

Publisert: 04.sep.2015 10.52
Oppdatert: 04.sep.2015 10.54

Hamar SV har programfestet at de vil øke eiendomsskatten med 0,4 promille. Pengene skal settes av på et fond som skal brukes til miljøoppgradering av kommunens bygningsmasse.

Hamar SVs førstekandidat Tom Sagen er et ubeskrevet blad i Hamar-politikken. Med labre meningsmålinger med seg inn i valgkampen, må Hamar SV kjempe hardt for å beholde dagens ene mandat i kommunestyret.

Vil være ærlig

– Hamar ligger på tredjeplass i landssammenheng over kommuner som tar inn mest på eiendomsskatt. Hvordan tror du hamarsingene vil ta imot enda mer eiendomsskatt?

– Noen vil sikkert steile, men det handler om å se helheten. Vi er ærlige på at vi ønsker å øke eiendomsskatten. Vi ønsker å vri kommunen over på en mer miljøvennlig kurs, og vil bruke pengene på det, sier Sagen.

Utfordres på miljø

Miljø, solidaritet, arbeidslivspolitikk og en sterk offentlig sektor er fortsatt kjernesaker for Hamar SV, men Sagen er også klar på at nærings- og byutvikling er viktig, for å tiltrekke seg nye innbyggere.

Partiet har fått en utfordrer i form av Miljøpartiet De Grønne, også i Hamar, som sterkt profilerer seg på miljøsaker. Sagen ser Miljøpartiet delvis som en trussel.

– Det kan nok være at vi mister noen med sterke miljøsynspunkter til Miljøpartiet, men vi mener at det at vi har en helhetlig politikk på alle områder tjener SV. Det blir spennende å se hva slags politikk Miljøpartiet vil stå for i andre saker enn miljø. Jeg har stor tro på at SV trengs i Hamar, sier Sagen.

Stiller fritt

Hamar SV har ikke forpliktet seg til samarbeid med noen blokk etter valget. Sagen selv synes samarbeidet med flertallspartiene i denne perioden har vært godt.

– Vi stiller fritt i forhold til samarbeid med andre partier, og vi får vurdere hva vi vil gjøre når vi ser valgresultatet. Det viktigste er å få en plass i kommunestyret, sier Sagen.

Partiet har ikke vært blant de mest synlige i valgkampen så langt.

– Vi har hatt våre utfordringer, og er ikke så mange som de store partiene. Men nå i innspurten satser vi for fullt, sier Sagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke