13. des
 
Trygve Slagsvold Vedum avla stemme på Hamar
En blid og optimistisk Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum avla stemme på Hamar mandag formiddag.

NTB
Publisert: 14.sep.2015 12.54
Oppdatert: 14.sep.2015 12.56

– Jeg har god tro på at vi gjør et solid valg. Det har vært enorm aktivitet rundt om i landet, sa han til TV 2 utenfor valglokalet på Ilseng.

Han viste til at det har vært flere svært gode meningsmålinger for Senterpartiet mot slutten av valgkampen, og avsluttet med å oppfordre også journalisten til å stemme på hans parti. (©NTB)

Erna avla stemme

Dagen etter at hun gikk fra dør til dør i Bergen i et siste håp om å sikre fortsatt blått byråd i hjembyen, avla statsminister Erna Solberg sin stemme.

Statsministeren tok seg god tid i stemmeavlukket i Apeltunhallen før hun kom fram igjen med de to stemmesedlene, den ene blå, slik hun sa hun liker, og den andre rosa.

Hun viste fram et identitetskort før hun la stemmene i urnen og vendte seg til de ventende journalistene og fotografene.

Overfor dem avviste hun å kommentere den siste meningsmålingen i helgen som ikke var godt nytt for partiet hennes.

– Vet dere hva, i dag gidder jeg ikke å kommentere meningsmålinger lenger. I dag er det valg, sa hun.

Søndagen, som var den siste dagen før valget i Bergen, viet Solberg til hjembyen og gikk fra dør til dør i håp om å få flest mulig høyrevelgere til å klatre ned fra gjerdet og ta turen til valglokalene.

– Det er naturlig for meg å stille opp for dem som stiller opp for meg i valg, sa hun om dør- til døraksjonen kvelden før.

I lettere regnvær møtte KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa Maria fram for å avlegge stemme på Kjelsås i Oslo.

Overfor pressen utenfor Skeid-huset måtte han bare innrømme at han skulle stemme på sitt eget parti, på partiets byrådskandidat Erik Lunde, og også på sin egen kone som står på lista til bydelsvalget.

Lisa Maria benyttet anledningen til å oppfordre velgerne til å skaffe KrF to mandater i Oslo, ettersom nummer to på lista er en kvinne.

Hareide sa det var første gang han har kombinert valgkamp med å være småbarnsfar, og at han ikke kunne annet enn å glede seg til å få mer tid med familien når valget er unnagjort.

Han ville også gjerne peke på at en sak har overskygget lokale saker mot slutten av valgkampen, nemlig flyktningkrisen og det ansvaret vi har for å hjelpe til.

– Jeg mener det er riktig at dette har overskygget lokale saker, sa han.


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STEMTE I HAMAR: Trygve Slagsvold Vedum (Sp), her under partilederdebatten i regi av NRK i Fredrikstad fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke