13. des
SAMLET: Morten Aspeli sitter i samtaler med SV, KrF og Pensjonistpartiet nå, men han er avhengig av MDG og Frp for å bli sittende som ordfører.
FOTO: Hege Engdal Rusten
 
Ap har dialog med MDG og Frp
Ordfører Morten Aspeli diskuterer nå framtida sammen med SV, KrF og Pensjonistpartiet. Han er avhengig av både Frp og Miljøpartiet De Grønne for å bli sittende som ordfører.

Publisert: 15.sep.2015 10.59
Oppdatert: 15.sep.2015 11.00

Samarbeidspartnerne fra forrige valg, Ap, SV, KrF og Pensjonistpartiet er samlet til samtaler dagen derpå. Sp var også med i blokken for fire år siden, men de proklamerte sin støtte til Einar Busterud sent i går kveld.

- Sp hold døra åpen helt til i går kveld. Når ett av støttepartiene velger å ikke være med videre, blir det mer utfordrende, konstaterer sittende ordfører Morten Aspeli.

MANGLER TRE MANDATER

Han er nå helt avhengig av støtte både fra MDG og Frp for å bli sittende. Spørsmålet er om Frp framstår for ulik deres eget valgpartiprogram til å inviteres inn i samarbeidsblokka.

- Vi har hatt et tett og godt samarbeid med SV, KrF, PP og Sp den siste perioden. Vi står for de samme politiske verdiene i bunnen. Vår politikk er basert på verdier, og ikke så mye i enkeltsaker. Nå sitter vi sammen for å diskutere hva vi ønsker videre, sier Aspeli.

Han har hatt dialog med MDG og Frp på telefonen, men innser at Einar Busterud har de beste korta på hånda akkurat nå.

846 PERSONSTEMMER

Isolert sett er Aspeli likevel ikke misfornøyd med valget.

- Vi gjorde nesten like godt som for fire år siden. Vi gikk tilbake med kun ett mandat, og jeg er meget fornøyd med å ha fått mange personstemmer. Det varmer. Telefonen har ikke stått stille i dag tidlig. Det er mange som heier på oss, sier Aspeli.

Morten Aspeli fikk 896 personstemmer, samt 42 slengere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke