5. des
Nytt dagsenter: Ordfører og ordførerkandidat Morten Aspeli for Arbeiderpartiet ønsker å sette nytt dagsenter på Klukstuen høyt på dagsordenen om han får fornyet tillit ved valget. FOTO: Eli J. haugen
 
Vil bygge nytt dagsenter på Klukstuen
Planene om et nytt dagsenter for eldre på Klukstuen ble lagt på is grunnet kommunens økonomiske situasjon. Hamar Arbeiderparti vil sette fart i planene.

Publisert: 31.aug.2015 06.37
Oppdatert: 31.aug.2015 07.03

I dag benyttes arbeidsstua på Klukstuen omsorgssenter til dagsenter, men lokalene er små og lite hensiktsmessige.

Det har vært utredet å bygge et nytt bygg ved Klukstuen til et nytt dagsenter, men planene ble i vinter stoppet grunnet kommunens økonomiske situasjon.

Pusterom for pårørende

Nå varsler ordfører Morten Aspeli (Ap) at de vil jobbe for å få realisert det nye dagsenteret.

– Dagsentertilbudet har en viktig funksjon som avlastning for pårørende, som sterkt trenger et pusterom. Jeg kjenner flere med plass på kommunens dagsentra i dag, som gir tilbakemelding om at de opplever tilbudet som positivt, sier Aspeli.

Aktivitet og mat

Det er gjerne personer med kognitive utfordringer som fortsatt bor hjemme som får plass på dagsenter. Kommunen besørger transport. På dagsenteret er det ulike aktiviteter og matservering.

– Vi ønsker at kapasiteten av dagsenterplasser blir utvidet, og at arealene blir tilrettelagte, sier Aspeli.Kommunen har penger stående på fond etter sin andel av eldremilliarden de fikk i 2009. Pengene ble i 2010 brukt på å kjøpe Odd Fellow-huset, som ble solgt igjen i 2013 siden det ble for dyrt å sette i stand.

Aspeli mener at disse pengene, sammen med tilskudd fra Husbanken, kan brukes til byggekostnaden.

Satt på vent i mai

– Hvorfor aksepterte Arbeiderpartiet i mai at dagsenteret ble satt på vent?

– Vi var ikke kjent med da at det da fantes investeringsmidler som kunne brukes. Vi mener eldremidlene samt statlig tilskudd langt på veg dekker investeringskostnaden, sier Aspeli.

Et nytt dagsenter må ha bemanning, men her mener Aspeli at det må ses på om det går an å oppbemanne det utvidete tilbudet innenfor dagens ramme.

– Et utvidet dagsentertilbud kan avlaste hjemmebasert omsorg, og det må være mulig å se det i sammenheng, mener Aspeli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke