13. des
Venstre i medvind: Stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) var innom Hamar for å oppildne Venstre-troppene i valgkampinnspurten. Her med Hamar Venstres listetopp Live Giset og Miriam Engelsjord og Erik Ringnes, som begge stiller til valg for Hedmark Venstre i fylkestingsvalget.
 
Vil flytte jernbanen
Stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) støtter sine lokale partifeller i at jernbanen må ut av strandsonen. – Det er ingen mening i å plassere toglinja på de beste arealene, sier Raja.Hamar

Publisert: 09.sep.2015 10.40
Oppdatert: 09.sep.2015 13.35

Onsdag gjorde Raja en kort stopp i Hamar i valgkampinnspurten.

Da han i juni 2014 besøkte Hamar, ville han ikke binde seg til noen framtidig trasé for dobbeltspor gjennom Hamar, i påvente av konsekvensutredningene.

Støtter lokale v-folk

Da han i går stoppet i Hamar, var han klar til å støtte sine lokale Venstre-folk, selv om konsekvensutredningene fortsatt ikke foreligger. Venstre har både i Hamar kommunestyre og Hedmark fylkesting stemt mot å utrede at jernbanen fortsatt skal gå mjøsnært gjennom Hamar.

– Jeg er enig i at byen bør åpnes opp mot Mjøsa. Den beste tomta bør brukes til rekreasjon og for befolkningen, og ikke jernbane. Hvilke av de to andre alternativene som bør velges, må utredningene vise, sier Raja.

Raskt dobbeltspor?

Den profilerte Venstre-politikeren ser det ikke som noe ekstraordinært vanskelig å bygge tunnel under Hamar, og mener at den nødvendige kompetansen finnes.

– Så flott som Hamar har blitt, må man få på plass et dobbeltspor. Hvorfor ikke velge løsningen som er best for Hamar 100 år fram i tid? Noen ganger må vi velge det dyreste alternativet. Hvis vi er i posisjon vil ikke vi plassere jernbanen i strandsonen gjennom Hamar, ifølge Raja.

Vil øke investeringene

– Det er stor konkurranse om samferdselsmidlene i Norge. Er det ikke en sjanse for å spille seg ut av den kampen dersom det viser seg at det blir mye dyrere å legge om banen?

– Når det nå går så dårlig i oljeindustrien, kan det å bygge store samferdselsprosjekter brukes til å drive motkonjunkturpolitikk. Vi i Venstre vil alltid jobbe for å øke jernbaneinvesteringene, sier Raja.

Søt musikk

For de lokale Venstre-folkene var Rajas støtte som søt musikk i ørene.

– Venstre har virkelig stått støtt i jernbanesaken. Arbeiderpartiet vil ikke være med, og det er trist, mener fylkespolitiker Erik Ringnes.

For Live Giset, som er listetopp for Hamar Venstre, dreier en strandsone uten jernbane om en helhet.

– Vi vil utvikle strandsonen for å gjøre Hamar mer attraktiv som by for innflyttere og næringsliv. Vi får stadig med oss flere, og ikke minst ungdommen, som skal arve byen, sier Giset.

Forhåpninger

Med 7,1 prosent på siste meningsmåling, har Hamar Venstre visse forhåpninger om å få varaordføreren.

Stortingsrepresentant Abid Q. Raja gratulerte listetopp Live Giset med en oppslutning på 7,1 prosent på meningsmålingen som HA publiserte tirsdag.

– Helt fantastisk! Nå gjelder det å holde stø kurs til valget. Forhåpentligvis får Venstre varaordføreren, mener Raja.

– Det får velgerne avgjøre, sier listetopp Live Giset.

Hamar Venstre har tydelig signalisert at de ønsker et maktskifte i Hamar-politikken, men om de støtter Einar Busterud eller Knut Fangberget som ordfører vil de avgjøre etter valget og påfølgende forhandlinger.

Uansett gjør Raja klart at et Venstre i posisjon vil ta Hamar i en grønnere retning.

– Venstre løfter fram miljø i praktisk politikk, i alt fra innkjøp til sykkelstier, sier Raja.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke